ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Επιπλέον €176,5 εκατ. στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη»

17:51 - 17 Νοε 2022 | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
Κομισιόν: Επιπλέον €176,5 εκατ. στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη»
Πρόσκληση σε επιχειρήσεις, δημόσιες διοικήσεις και άλλους οργανισμούς, έχει απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να υποβάλουν προτάσεις για καινοτόμες λύσεις κυβερνοασφάλειας, αλλά και αίτηση για χρηματοδότηση από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κομισιόν θα διατεθούν 176,5 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις για τη βελτίωση των εργαλείων και των υποδομών με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεταξύ των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι προσκλήσεις αποσκοπούν στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας των υποδομών δικτύων 5G μέσω της υποστήριξης ασφαλών υπηρεσιών και μέσω της βελτίωσης των ικανοτήτων δοκιμής και πιστοποίησης τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών.

Οι επιχορηγήσεις θα στηρίξουν επίσης την ενσωμάτωση των νέων κανόνων για την κυβερνοασφάλεια των συστημάτων δικτύου και πληροφοριών (οδηγία NIS2) στην εθνική νομοθεσία, καθώς και την ικανότητα των κέντρων επιχειρήσεων ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ να συλλέγουν και να ανταλλάσσουν πληροφορίες σχετικά με κυβερνοπεριστατικά.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της ΕΕ στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και η ικανότητά της να προστατεύει, να εντοπίζει, να αμύνεται και να αποτρέπει τις κυβερνοεπιθέσεις.

Οι προσκλήσεις απευθύνονται σε οντότητες από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις χώρες ΕΖΕΣ/ΕΟΧ και θα διαρκέσουν έως τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.