ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνοιξε ο δρόμος για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Κίνα

13:41 - 12 Μαϊ 2020 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Άνοιξε ο δρόμος για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Κίνα
Υπεγράφη η ΚΥΑ, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες φυτοϋγειονομικής πιστοποίησης για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων της χώρας μας στην Κίνα.

Την ΚΥΑ υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από κοινού με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης ολοκληρώνει μία σειρά ενεργειών οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία του αναγκαίου υποβάθρου σε όλους τους τομείς ώστε να εκκινήσει πλέον απρόσκοπτα η εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων προς την αχανή αγορά της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για την αναθεώρηση του πρωτοκόλλου για τα ακτινίδια είχε οριστικοποιηθεί κατά τη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κίνας η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στις τότε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης είχε εμφανιστεί βέβαιος για την αίσια έκβαση της συμφωνίας η οποία οριστικοποιήθηκε εντός του Νοεμβρίου οπότε και υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο.

Η προαναφερθείσα ΚΥΑ ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των διαδικασιών εξαγωγών του εξαιρετικής ποιότητας ελληνικού ακτινιδίου.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.