ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

efood: Μπαίνει στη μικρή λιανική με εξαγορά των καταστημάτων Kiosky’s

11:44 - 06 Οκτ 2021 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
efood: Μπαίνει στη μικρή λιανική με εξαγορά των καταστημάτων Kiosky’s
Στην εξαγορά σειράς εταιριών που ελέγχει ο Όμιλος Μούχαλη προχωρά η εταιρία Delivery Hero, μητρική εταιρείας του e -food. Πιο συγκεκριμένα με βάση σχετική ανακοίνωση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού από την 1η Οκτωβρίου 2021 η εταιρεία με την επωνυμία Delivery Hero SE και τον διακριτικό τίτλο Delivery Hero γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την από 02.09.2021 Συμφωνία Αγοραπωλησίας σύμφωνα με την οποία η Delivery Hero SE θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο των εταιρειών του Ομίλου Μούχαλη.

Η συμφωνία αγοροπωλησίας αφορά τις εταιρείες «ΑΛΦΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΟΤΑ ΨΙΛΙΚΑ», την ΙΝΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ, που διαθέτει το δίκτυο περιπτέρων Kiosky’s Convenience Store, την delivery.gr μια από τις μικρές πλατφόρμες online παραγγελιών καθώς και την e-table.gr, την πλατφόρμα κρατήσεων σε εστιατόρια.

Ουσιαστικά με αυτήν την κίνηση η e- foοd μπαίνει στην «πιάτσα» των φυσικών σημείων και ειδικά στην αγορά της μικρής λιανικής που έχει τζίρο 8 δισ. ευρώ. Αναπόφευκτα έτσι αποκτά και νέο περιεχόμενο η κίνησή της να αναπτύξει και dark stores.

Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες ALPHA διανομές και INKAΤ του Ομίλου Μούχαλη άλλαξαν χέρια ήδη από τις 02 Σεπτεμβρίου του 2021 με βάση όσα αναφέρθηκαν στην επιτροπή Ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι με βάση όσα αναφέρει ο νέος ιδιοκτήτης «οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό της εξαγορασθείσας εταιρείας θα ενσωματωθεί στο efood για να ενισχύσει την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και τη δυναμική επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket». Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η συμφωνία αυτή, τελεί σήμερα υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Να θυμίσουμε ότι οι δυο πλευρές είχαν αναπτύξει εδώ και καιρό συνέργιες  καθώς η e – food παρέδιδε είδη μικρής λιανικής εντός 25 λεπτών, μέσω του δικτύου των περιπτέρων και καταστημάτων Kiosky's.  Να σημειωθεί τέλος ότι εδώ και αρκετούς μήνες υπήρξε φημολογία για συνομιλίες μεταξύ των δύο εταιρειών.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.