ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Chipita Global: Απορρόφηση του κλάδου πωλήσεων από την Mondelez

12:45 - 19 Μαϊ 2022 | ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
Chipita Global: Απορρόφηση του κλάδου πωλήσεων από την Mondelez
Τη διάσπαση του κλάδου πωλήσεων της Chipita Global αποφάσισε το Δ.Σ, καθώς επίσης και την απορρόφησή του από τη Mondelez Ελλάς.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το deal της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelez, το οποίο γνωστοποιήθηκε τον περσινό Μάιο, ολοκληρώθηκε στις αρχές του έτους.

Σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, η καθαρή θέση του κλάδου πωλήσεων, σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης, ανέρχεται στα 253,1 εκατ. ευρώ, ενώ όπως αναφέρεται στο σχέδιο σύμβασης μερικής διάσπασης τα βασικά πλεονεκτήματα από την ενσωμάτωση του κλάδου πωλήσεων της Chipita για τη Mondelez Ελλάς είναι η αποτελεσματικότερη κατανομή των πόρων και η βελτιστοποίηση του διοικητικού και λειτουργικού κόστους.

Αναλυτικότερα, η μερική διάσπαση θα πραγματοποιηθεί με απορρόφηση του κλάδου πωλήσεων της Chipita Global χωρίς τη λύση αυτής. Η Chipita θα μεταβιβάσει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που απαρτίζουν τον κλάδο πωλήσεων μέσω καθολικής διαδοχής και με τη διάθεση των νέων μετοχών που θα εκδοθούν έναντι της εν λόγω μεταβίβασης δυνάμει σχετικής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Mondelez. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία θα αποκτήσει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αφορούν τον κλάδο πωλήσεων, τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία στη Μεταμόρφωση, το σύνολο των εμπορικών σημάτων, των διακριτικών και το σύνολο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, όλες τις εκκρεμείς δικαστικές διαφορές, καθώς και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων.

Η προαναφερθείσα θα προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) ύψους 253.127.787 ευρώ, διαιρούμενο σε αντίστοιχο ποσό ονομαστικών μετοχών αξίας ενός ευρώ έκαστη. Η ΑΜΚ επί της ουσίας αντιστοιχεί στο συνολικό ύψος της εκτιμώμενης καθαρής θέσης του κλάδου πωλήσεων όπως εκτιμήθηκε από το KPMG στις 16 Μαΐου 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.