ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Παραγγελία 8 αεροσκαφών αξίας 224 εκατ. δολαρίων

13:13 - 17 Ιουν 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Θυγατρική της MIG υπέγραψε με την Bombardier συμφωνία παραγγελίας για οκτώ καινούργια αεροσκάφη Q400 στα οποία περιλαμβάνονται τέσσερα Q400NextGen, ενώ ταυτόχρονα το δικαίωμα αγοράς οκτώ επιπλέον αεροσκαφών Q400NextGen. Η αξία της παραγγελίας ανέρχεται σε περίπου 224 εκατ. δολαρίων και μπορεί να φθάσει τα 468 εκατ. δολαρίων εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα αγοράς και των υπολοίπων οκτώ αεροσκαφών.

Τα αεροσκάφη Q400 και Q400NextGen θα ενταχθούν στον στόλο της Olympic Air τους επόμενους μήνες καθώς η παράδοση τους αρχίζει από τον Ιούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η νέα εταιρεία, αναμένεται να αναλάβει το πτητικό έργο της παλιάς Ολυμπιακής από την 1η Οκτωβρίου.

«Το σχέδιό μας για τη συγκρότηση της Olympic Air, εφαρμόζεται με συνέπεια και εντατικό ρυθμό. Στόχος μας να παρουσιάσουμε από την 1η Οκτωβρίου στο επιβατικό κοινό ένα σύγχρονο στόλο με καινούργια αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας και μια νέα αεροπορική εταιρεία που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Η αγορά των αεροσκαφών Q400 είναι σημαντικό μέρος του προγράμματος συγκρότησης του στόλου της Olympic Air το οποίο στοχεύει στην εισαγωγή υψηλού επιπέδου αεροπορικής τεχνολογίας στη σύνδεση του κέντρου με τις περιφέρειες στην Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες» δήλωσε ο Αντώνης Συμιγδαλάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Olympic Air. «Το αεροσκάφος Q400, πρόσθεσε, έχει αποσπάσει την φήμη που έχει, επειδή προσφέρει άνεση στους επιβάτες, ταχύτητα, οικονομία στα καύσιμα, μειωμένη επίπτωση στο περιβάλλον και υψηλή τεχνολογία. Η νέα εσωτερική διαρρύθμιση των αεροσκαφών Q400NextGen προσφέρουν στους επιβάτες ακόμα μεγαλύτερη πολυτέλεια και πιστεύουμε ότι αναβαθμίζει το επίπεδο υπηρεσιών στα ελληνικά περιφερειακά δίκτυα».
«Καλωσορίζουμε την Marfin Investment Group και την Olympic Air στον αναπτυσσόμενο κατάλογο πελατών μας για αεροσκάφη Q400 turboprop» δήλωσε ο Garry R.Scott, πρόεδρος της Bombardier Commercial Aircraft. «Τα αεροπλάνα Q400 και Q400NextGen έχουν γίνει διάσημα σε όλον τον κόσμο, χάρη στην αποτελεσματική κατανάλωση καυσίμων, την άνεση των επιβατών και της ταχύτητας τους που επιτρέπει την συνεργασία με στόλο αεροσκαφών jet».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.