ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση υιοθετεί το σχέδιο Φως της Marfin για την διαφάνεια

16:06 - 17 Ιουλ 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε ο επικεφαλής του ομίλου Marfin Ανδρέας Βγενόπουλος. Στην συνάντηση αυτή ο επικεφαλής της Marfin παρουσίασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τα σχέδια του για την Ολυμπιακή και αναφέρθηκε στην πρόταση της MIG που φέρει τον κωδικό όνομα Φως και αφορά την διαφάνεια στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σημειώνεται ότι πρώτη φορά ο πρόεδρος της δημοκρατίας δέχεται επικεφαλής μεγάλης επιχείρησης στην Ελλάδα οπότε η συνάντηση έχει μεγάλη σημειολογία. Ερωτηθείς από τον Πρόεδρο για την πορεία των εργασιών στη MIG και την κρίση γενικότερα, τόνισε:«Δουλεύουν όλοι σκληρά σε πολύ δυσμενείς συνθήκες. Η κρίση φαίνεται ότι συνεχίζεται. Υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, κυρίως από την Αμερική, που δείχνουν ότι στο τέλος του χρόνου θα υπάρξει κάποια αναστροφή. Δυστυχώς, όμως, αν αυτό επιβεβαιωθεί, δεν θα υπάρξει άμεση επίδραση στην Ελλάδα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Υιοθετεί το σχέδιο Φως η κυβέρνηση

Η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης Κ Χατζηδάκη ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει περαιτέρω τη διαφάνεια στις προμήθειες του δημόσιου τομέα, με ένα πιο σύγχρονο, πιο διαφανές και πιο ευρωπαϊκό σύστημα, το οποίο θα αξιοποιεί και τις δυνατότητες του διαδικτύου ουσιαστικά αποτελεί αποδοχή των προτάσεων Βγενόπουλου για την διαφάνεια στο δημόσιο.

 «Η διαφάνεια είναι ψηλά στις κυβερνητικές προτεραιότητες», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να θα δημοσιοποιούνται, μέσω διαδικτύου, όλες οι προμήθειες και οι διαγωνισμοί.
   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.