ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica bank: Τι συμβαίνει με την μετοχή;

09:18 - 24 Ιουλ 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ποια η ιδιορρυθμία της αμκ; Τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Attica bank ενισχύεται και πλέον διαπραγματεύεται 67% υψηλότερα της τιμής όπου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου των 152,3 εκατ ευρώ.

Η ερμηνεία που δίδεται είναι ότι πολλοί μικρομέτοχοι σπεύδουν να τοποθετηθούν στην μετοχή με στόχο να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank που πραγματοποιείται με αρκετά ικανοποιητικούς όρους 8 νέων για κάθε 10 παλαιές μετοχές στην τιμή των 1,4 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα εκδηλώνεται και κάποιας μορφής κερδοσκοπία ωστόσο το μεγάλο premium με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή μάλλον θα αρχίσει να κλείνει ενδεχομένως όχι πολύ αν και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ΧΑ. Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τους όγκους συναλλαγών προκύπτει ότι όντως οι μικρομέτοχοι είναι αυτοί που καθορίζουν τις τελευταίες ημέρες την συμπεριφορά της μετοχής.

Οι όροι της αύξησης κεφαλαίου είναι ελκυστικοί, η Attica bank θα περάσει σε κέρδη στο α΄ 6μηνο του 2009 από ζημιές 2,9 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο ενώ με την αύξηση κεφαλαίου θα διαθέτει συνολικά 465 εκατ ευρώ κεφάλαια που την καθιστούν ιδιαίτερα ισχυρή. Επίσης η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank εμφανίζει μια ιδιορρυθμία καθώς από τα 152,3 εκατ που είναι ο στόχος ήδη τα 125 εκατ ευρώ είναι ήδη εξασφαλισμένα καθώς οι 3 βασικοί μέτοχοι με ποσοστό 82% (ΤΣΜΕΔΕ 42% , ΤΤ 21% και ΤΠ&Δ 19%) θα ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα τους.

Ουσιαστικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο 18% των μετόχων που αριθμούν περίπου 20 χιλιάδες εκ των οποίων το 15% είναι ιδιώτες και 1% περίπου οι ξένοι επενδυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι η Attica bank αναζητά 27 με 28 εκατ ευρώ τα οποία μετά βεβαιότητας θα συγκεντρώσει από τους υπόλοιπους επενδυτές.

Πέτρος Λεωτσάκος
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.