ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ΕΤΕ - Ελλάκτωρ ο έλεγχος της Ακτωρ FM

13:01 - 31 Ιουλ 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ιδιωτικό συμφωνητικό σύμφωνα με το οποίο αποκτούν κοινό έλεγχο της επιχείρησης ΑΚΤΩΡ Facility Management Διαχείριση και Συντήρηση Κτιρίων Α.Ε." (ΑΚΤΩΡ FM), μέσω της αγοράς μειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΚΤΩΡ FM από την ΕΤΕ, υπέγραψαν η τράπεζα και η εταιρεία Τομή, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η Ελλάκτωρ.


Αναλυτικότερα, η συμμετοχή της ΕΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας και παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης εκ μέρους της ΤΟΜΗ, την οποία (αύξηση) η ΕΤΕ θα καλύψει εξολοκλήρου αναλαμβάνοντας τις μετοχές που θα εκδοθούν, και θα της διατεθούν, με τιμή διάθεσης στην ονομαστική αξία.
Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ FM κατά το ποσό των 161.538,00 ευρώ με καταβολή μετρητών και με την έκδοση 53.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία, έτσι ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΚΤΩΡ FM να ανέλθει σε 461.538,00 ευρώ, (300.000,00 ευρώ πριν από την αύξηση + 161.538,00 ευρώ = 461.538,00 ευρώ), διαιρούμενο σε 153.846 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3,00 ευρώ η κάθε μία. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα αναλάβει τις νέες μετοχές στην ονομαστική τους αξία καταβάλλοντας στην ΑΚΤΩΡ FM 161.538,00 ευρώ. Επίσης, συμφωνήθηκε και δικαίωμα veto της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. στη διαδικασία λήψης αποφάσεων επί ορισμένων ζητημάτων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε. Συνεπώς ιδρύεται κοινός έλεγχος των ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και ΕΤΕ στην ΑΚΤΩΡ FM Α.Ε.
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων είναι οι εξής:
Α. Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πιστωτικό ίδρυμα και δραστηριοποιείται στον κλάδο των τραπεζικών, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών.
Β. Η ΤΟΜΗ είναι τεχνική εταιρεία και δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία τεχνικών έργων.
Γ. Η ΑΚΤΩΡ FM δραστηριοποιείται στο χώρο της συντήρησης και διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, παρέχοντας όλες τις συναφείς υπηρεσίες στους κατόχους κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η παρούσα συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία γνωστοποιείται δυνάμει του άρθρου 4β παρ. 6 του ν. 703/77, όπως ισχύει, αυθημερόν. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας ΑΚΤΩΡ FM στην οποία θα αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θα λάβει χώρα εντός μηνός από την ημερομηνία λήψης εγκριτικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.