ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Οπως προβλεπόταν προχωρά η συγκρότηση της νέας Ολυμπιακής

13:25 - 24 Αυγ 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Αναφορικά με δημοσίευμα του κυριακάτικου τύπου η MIG σημειώνει πως η συγκρότηση εταιρείας αερομεταφορών, της νέας Ολυμπιακής, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό. Ήδη έχει ενεργοποιηθεί με επιτυχία η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Olympic Handling και προετοιμάζεται εντατικά η λειτουργία της Olympic Engineering, πού θα λειτουργήσει ως εταιρεία Συντήρησης Βάσης Αεροσκαφών στην Τεχνική Βάση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η εταιρεία πτητικού έργου, η Olympic Air, θα προσφέρει υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό από την 1η Οκτωβρίου, και ήδη προχωρούν ικανοποιητικά οι προσλήψεις και η εκπαίδευση του προσωπικού στα υπερσύγχρονα αεροσκάφη AIRBUS 319/320, BOMBARDIER DHC8-Q400 και DHC8-100 πού παραλαμβάνονται το διάστημα αυτό. Οι προσλήψεις χειριστών στις οποίες αναφέρεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα, προχωρούν ικανοποιητικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Ήδη έχει προσληφθεί ή αποδέχθηκε την πρόσληψή του στην νέα εταιρεία, ο αναγκαίος αριθμός χειριστών.

Είναι γεγονός ότι ορισμένοι πιλότοι της παλαιάς Ολυμπιακής προτιμούν την συνταξιοδότηση ή την ενασχόλησή τους σε κρατικούς οργανισμούς όπως η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) βάσει των δυνατοτήτων που τους παρέχει το Δημόσιο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν επρόκειτο να προσληφθούν στη νέα εταιρεία, ούτως ή άλλως.

Επισημαίνεται ότι το προσωπικό της νέας εταιρείας αερομεταφορών, προσλαμβάνεται με ανταγωνιστικές αποδοχές σε σχέση με την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή αγορά και επιπλέον παροχές υγείας, περίθαλψης κλπ, αναβαθμίζοντας τις συνθήκες εργασίας στον τομέα. Οι συγκρίσεις των αποδοχών που κάνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος με προσφερόμενες αποδοχές από Αραβικές εταιρείες, πέραν των ανακριβειών που περιέχουν είναι εντελώς αδόκιμες.

Τέλος, η MIG είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τη διοίκηση της Olympic Air και κανένα ενδεχόμενο διοικητικών ανακατατάξεων, δεν υφίσταται.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.