ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 18,5 εκατ. ευρώ. τα κέρδη της MIG στο 9μηνο

18:24 - 25 Νοε 2009 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στα 18,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη της MIG το εννεάμηνο του έτους, ενώ η καθαρή θέση (Net Asset Value- NAV) έφθασε τα 3,7 δισ. ευρώ (Καθαρά θέση (NAV) ανά μετοχή 4,89 ευρώ). Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του τριμήνου ύψους 14,2 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για τον περιορισμό του κόστους συμβάλλουν στα βελτιωμένα αποτελέσματα καθώς τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 62,4% σε 16,3 εκατ. ευρώ έναντι 43,3 εκατ. ευρώ τη ίδια περίοδο πέρυσι. Στο τέλος του Γ΄τριμήνου, τα ρευστά διαθέσιμα της MIG ανέρχονταν σε 428,2 εκατ. ευρώ υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερα υγιή ρευστότητα του Ομίλου. Όπως αναμένονταν η ισχυρή επίδοση της MIG κατά το τρίτο τρίμηνο έχει στηρίξει το κατά παράδοση ασθενέστερο πρώτο μισό του έτους. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου η MIG ως όμιλος, σημείωσε αύξηση πωλήσεων 13% έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ και τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες συνεχίζουν να προσφέρουν ανάπτυξη και αποδόσεις στα επίπεδα ή και ανώτερες των προσδοκιών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεάμηνου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου κ. Ντένης Μαλαματίνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή εποχή των συνεχιζόμενων προκλήσεων διεθνώς, μας ενθαρρύνουν τα ισχυρά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου το οποίο έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ιστορικής εποχικότητας ορισμένων από τις εταιρείες μας κατά το πρώτο μισό κάθε έτους. Όπως είχαμε προβλέψει η ισχυρή απόδοση είχε ως αποτέλεσμα ένα υγειές εννεάμηνο του 2009. Οι πωλήσεις του ομίλου μας αυξήθηκαν κατά 6,1% έναντι του προηγούμενου έτους ενώ τα ακαθάριστα κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,1%. Κατά το τρίμηνο, οι θυγατρικές της MIG και οι συνδεδεμένες εταιρείες συμμετείχαν σε πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες με τις οποίες ενισχύθηκαν όπως η επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας της Olympic Air. Οι εταιρείες μας συνεχίζουν να ενισχύουν περαιτέρω την ηγετική θέση τους σε κάθε κλάδο, επενδύουν σε νέα προϊόντα και αγορές και διατηρούν υγιείς τους ισολογισμούς τους. Εφαρμόζουν την στρατηγική της MIG για το 2009 που προβλέπει ανάληψη πρωτοβουλιών για περιορισμό του κόστους και ενίσχυση μεριδίων αγοράς. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την επίτευξη απόδοσης στο επίπεδο ή και πάνω από τις προσδοκίες και ισχυρή λειτουργικές επιδόσεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Επιβεβαιώνεται η ισχυρή πεποίθησή μας ότι οι θυγατρικές της MIG και οι συνδεδεμένες εταιρείες έχουν τοποθετηθεί ευνοϊκά όσον αφορά το μέλλον και διασφαλίζουν θετικές μακροπρόθεσμα προσδοκίες για τους μετόχους τους. Προσβλέπουμε στην οικοδόμηση πάνω στις επιτυχίες του τρίτου τριμήνου.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.