ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Σύμβαση μίσθωσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης

15:52 - 29 Αυγ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (ΙBC) μεταξύ της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. και της Lamda Development, υπεγράφη σήμερα.

Η σύμβαση υπεγράφη από τους κ.κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, πρόεδρο της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε., Απόστολο Ταμβακάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και Γιώργο Παπαγεωργίου, γενικό διευθυντή της Lamda Development.

Με την υπογραφή της σύμβασης ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία του διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού της Ολυμπιακά Ακίνητα A.E. για το IBC με τη Lamda Development να αποκτά δικαίωμα χρήσης 53.853 τ.μ. του ακινήτου. H διάρκεια παραχώρησης ορίστηκε σε 40 χρόνια και δύναται να ανανεωθεί κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών για χρονικό διάστημα έως και 6 χρόνια.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου με διαθέσιμο προς χρήση χώρο (GLA) περίπου 40.000 τ.μ. σε τρία επίπεδα. Το κέντρο θα διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 1.400 περίπου θέσεων σε δύο επίπεδα, ενώ θα υπάρχει προς αξιοποίηση και χώρος γραφείων 4.500 τ.μ. περίπου.

Στο υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου, το υπουργείο Πολιτισμού πρόκειται να δημιουργήσει το Μουσείο Ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων και το Διεθνές Μουσείο Κλασσικού Αθλητισμού.

Το κόστος επένδυσης προβλέπεται να φθάσει στα ευρώ 60 εκατομμύρια, εκ των οποίων ευρώ 40 εκατομμύρια είναι το άμεσο κόστος και ευρώ 20 εκατομμύρια το κεφαλοποιημένο κόστος της κατασκευαστικής περιόδου.

Η περίοδος κατασκευής, μετά τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, εκτιμάται σε 20 μήνες, και η έναρξη λειτουργίας του κέντρου προβλέπεται για το φθινόπωρο του 2008.

Το έργο αυτό θα δημιουργήσει περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας και θα αποβεί ωφέλιμο για την τοπική κοινωνία μέσω των εσόδων από τους δημοτικούς φόρους που θα εισπράττονται από το Δήμο Αμαρουσίου.

Η επένδυση αυτή αναμένεται να συμβάλλει θετικά τόσο στα κέρδη, όσο και στην καθαρή αξία του ενεργητικού (NAV) του Ομίλου της Lamda Development.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.