ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς θερμότερα κλίματα η Marfin

13:29 - 07 Σεπ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
H Αθήνα, η Λευκωσία ή το Dubai θα είναι η έδρα του νέου τραπεζικού σχήματος που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση της Λαϊκής τράπεζας, της Εγνατίας και της Marfin; Το μείζον αυτό θέμα απασχολεί αυτή την περίοδο της διοίκηση της Marfin υπό τον κ. Βγενόπουλο.

Ο επικεφαλής του ομίλου της Marfin έχει αυτές τις ημέρες σειρά επαφών και συναντήσεων με συμβούλους αναζητώντας την ιδανική έδρα αλλά και το ιδανικό σχήμα.

Η τελική απόφαση για την έδρα του νέου τριπλού τραπεζικού σχήματος που θα δημιουργηθεί θα παρθεί μάλλον προς το τέλος της άλλης εβδομάδας, καθώς έρχεται στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Dubai Investmentκ SaaudBa’alawi.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες το πιθανότερο σενάριο είναι η έδρα του νέου σχήματος να είναι η Λευκωσία ή το Dubai.

Το «R» έχει αναφερθεί στο σχέδιο μεταφοράς έδρας στην Κύπρο για λόγους φορολογικούς και στρατηγικής ενώ σε ανακοίνωση της η Marfin είχε αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μια τέτοια εξέλιξη θα προσδώσει νέα δυναμική στο σχήμα και θα δημιουργήσει σοβαρά πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους μετόχους.

Πέραν της έδρας που σαφώς και αποτελεί μείζον θέμα και η μορφή του τελικού σχήματος θα είναι σημαντική.

Είναι πολύ πιθανό στο νέο σχήμα το Dubaiνα επιδιώξει να αυξήσει την συμμετοχή του και να αποτελέσει όχι απλά τον βασικό μέτοχο αλλά τον παράγοντα που θα καθορίζει την στρατηγική του νέου τραπεζικού σχήματος που δημιουργείται.

Το Dubai αναζητούσε ένα τραπεζικό σχήμα ώστε να ελέγχει και η τριπλή συγχώνευση Λαϊκής , Marfin και Εγνατίας αποτελεί την βάση για τη δημιουργία ενός πανίσχυρου τραπεζικού ομίλου στα επόμενα 2 με 3 χρόνια.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.