ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε 3 χρηματιστήρια θα διαπραγματεύεται η Marfin

10:20 - 15 Σεπ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ένα ριζοσπαστικό μοντέλο που θα διεθνοποιήσει περαιτέρω το σχήμα που θα προκύψει από τη διαδικασία συγχώνευσης της Marfin, της Λαϊκής τράπεζας Κύπρου και της Εγνατίας Tράπεζας φαίνεται ότι προκρίνεται από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν προέρχονται από τη Marfin, καθώς η διοίκηση απέφυγε να σχολιάσει τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας που συνεδρίασε χθες, έχει αποφασισθεί το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί να διαπραγματεύεται και στα τρία χρηματιστήρια.

Πρακτικά το νέο τραπεζικό σχήμα που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση των τραπεζών Λαϊκής Κύπρου, Marfin και Εγνατίας θα διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Αθήνας, της Λευκωσίας και του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στόχος των βασικών μετόχων και ειδικά του Dubai investment είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή περιφερειακή τράπεζα που θα έχει ισχυρεί παρουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο και θα διαπραγματεύεται στις μεγάλες κεφαλαιαγορές της ευρύτερης περιοχής.

Στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Marfin, που παρέστηκε και ο επικεφαλής του Dubai investment, φαίνεται ότι καθορίστηκαν οι άξονες της στρατηγικής ενώ την ερχόμενη Τρίτη στο ΔΣ της Λαϊκής τράπεζας Κύπρου θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Είναι πιθανό την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την έδρα αλλά και το μοντέλο που θα υιοθετηθεί για το τελικό σχήμα.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.