ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MARFIN – Blue Star Ferries: Δωρεάν μαστιχόδενδρα σε καλλιεργητές της Χίου - σύστημα τηλειατρικής στην Τήλο

22:26 - 19 Δεκ 2012 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) για το 2013, με το τίτλο «Πρωτοβουλίες Ευθύνης», παρουσίασε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος. Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, είπε ο κ. Βγενόπουλος, κινείται σε πολλούς τομείς και αγγίζει ένα στα τρία νοικοκυριά της χώρας ή το 35% των οικογενειών που έχουν παιδιά. Στο πληθυσμό αυτό φθάνουν τουλάχιστον ένα από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν εταιρείες του ομίλου αλλά και τον αγγίζουν οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης.
Την τετραετία 2008-2011, οι εταιρίες του Ομίλου πλήρωσαν στο ελληνικό δημόσιο 638,7 εκατ ευρώ για φόρους, 275,3 εκατ ευρώ για εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ οι εισφορές των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζονται σε 157,5 εκατ ευρώ. Την τετραετία αυτή το εισόδημα που δημιουργήθηκε και διανεμήθηκε στους εργαζόμενους του ομίλου είναι πάνω 2 δισ ευρώ.
 
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση ανακοίνωσε τρεις ιδιαίτερες πρωτοβουλίες ευθύνης. Συγκεκριμένα:
1ον Το Ίδρυμα Marfin σε συνεργασία με την ακτοπλοϊκή εταιρεία  Blue Star Ferries αγοράζουν από τοπικό φυτώριο και θα προσφέρουν δωρεάν 9.000 δενδρύλλια μαστιχόδενδρων, στους παραγωγούς που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται.
 
2ον Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ, παρέχει διαχρονική υποστήριξη στο Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ, προσφέροντας δωρεάν ακτινοθεραπεία σε παιδιά καθώς και διοργάνωση συσσιτίων, προσφορές υγειονομικού υλικού σε αστέγους, δημόσια σχολεία  καθώς και περίθαλψη ασθενών με  σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Από το πρόγραμμα αρωγής του ΥΓΕΙΑ, υπάρχουν δράσεις που αφορούν την συμπαράσταση στους άστεγους της Αθήνας, με τις προσφορές στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) καθώς την γιορτή αλληλεγγύης που οργανώθηκε την προηγούμενη Κυριακή στο Δήμο Περάματος  όπου πάνω από 500 άτομα συμμετείχαν σε γεύμα που οργανώθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και μοιράστηκαν δώρα και τρόφιμα. Το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του ΥΓΕΙΑ συμπληρώνεται με δράσεις όπως η ενίσχυση αθλητών με την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα, δωρεάν εμβολιασμό και προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Επιπλέον, με δωρεά του ομίλου ΥΓΕΙΑ έχει εγκατασταθεί στην Τήλο, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου με την τεχνική υποστήριξη της Singular Logic και του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Σύστημα Τηλεϊατρικής. Έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα από την Τήλο στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπου εξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμού οξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού. Παράλληλα προσφέρει επικοινωνία με εικόνα και ήχο των ιατρών της Τήλου με τους ιατρούς του ΥΓΕΙΑ καθώς και μεταφορά εικόνας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για την αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.
 
3ον Η ελληνική εταιρεία γαλακτοκομικών, η ΔΕΛΤΑ, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησε την καλλιέργεια 60 στρεμμάτων στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο. Πριν λίγες μέρες  έγινε μεικτή σπορά βίκου και κριθαριού, σε τρείς διαφορετικές αναλογίες  για την παραγωγή χλωρομάζας, που θα χρησιμοποιηθεί για τη διατροφή αγελάδων
Το Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής του Πανεπιστημίου θα αναλύει την παραγόμενη χλωρομάζα σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εκτιμηθεί η θρεπτική της αξία και η βέλτιστη αναλογία της συγκαλλιέργειας.
 Η συνεργασία της ΔΕΛΤΑ  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει ευκαιρίες για εφαρμοσμένη έρευνα και προοπτικές για αξιοποίηση των αποτελεσμάτων σε ευρεία κλίμακα, αφού θα υπάρχουν όλα τα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα για αξιολόγηση και βελτιώσεις.
Ήδη το πρόγραμμα Γαία συγκεντρώνει ενδιαφέρον αγροτών οι οποίοι ενημερώνονται σε συναντήσεις που πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές.  Το αποτέλεσμα αυτών των πρωτοβουλιών θα είναι η βελτίωση των ζωοτροφών, η επέκταση της χρήσης ελληνικών παραδοσιακών κτηνοτροφικών φυτών στη διατροφή των ζώων γαλακτοπαραγωγής. Επίσης τα έμμεσα οφέλη είναι ο περιορισμός  της εξάρτησης της κτηνοτροφίας από εισαγόμενες ζωοτροφές και  η αξιοποίηση αγροτικής  γης  που σήμερα δεν καλλιεργείται τους χειμερινούς μήνες. 
   
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ιατρικό μόνιτορ αντίστοιχο εντατικής θεραπείας, φορητό υπολογιστικό σύστημα καθώς και Εφαρμογή Τηλεϊατρικής η οποία επιτρέπει την καταγραφή της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων ιατρών και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος. 
 
 
Ο Όμιλος MIG, δραστηριοποιείται σε περισσότερους από 22 τομείς της αγοράς, με ετήσιο κύκλο εργασιών 1,5 δισ ευρώ και διαθέτει 15 εργοστάσια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 6 νοσοκομεία με 1.260 κλίνες, 450 εστιατόρια και καφέ, 270 ακίνητα σε 17 χώρες, 36 εμπορικά κέντρα, 13 πλοία που μεταφέρουν 3,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, 12 ξενοδοχεία με 2.545 κλίνες, 24 αεροσκάφη που μετακινούν 3,3 εκατ. επιβάτες.
Οι επενδύσεις των εταιρειών του ομίλου την περίοδο 2008-2011 υπολογίζονται σε: Attica 263,3 εκατ. ευρώ, ΥΓΕΙΑ  121,3 εκατ. ευρώ, Vivartia 326,8 εκατ. ευρώ, Singular Logic 16,1 εκατ. ευρώ, Olympic 55,4 εκατ. ευρώ. Το 2012 (στοιχεία Σεπτεμβρίου) οι επενδύσεις του Ομίλου ανέρχονται σε 101,5 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των εργαζόμενων περιλαμβανομένων των συνεργατών υπολογίζονται σε 21.113 άτομα (Σεπτέμβριος 2012)
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.