ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Πούλησε το 1,9% της Πειραιώς στο IRF

10:22 - 22 Σεπ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Υπεραξίες περίπου 11 με 12 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Marfin από την πώληση του 1,9% των μετοχών της τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας πλήρως δημοσίευμα του «R» το οποίο είχε αποκαλύψει τα σχέδια για τη ρευστοποίηση της συμμετοχής.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο, που προκαλεί απορία και έκπληξη στην αγορά, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, είναι ότι το IRF απέκτησε το 1,9% που πούλησε η Marfin.  Με δεδομένο ότι το IRF προβαίνει σε συνεχείς αγοραπωλησίες, το μείζον ερώτημα που ανακύπτει είναι σε ποια επίπεδα διαμορφώνεται το ποσοστό του IRF.

To fund, που ελέγχεται από την κα Φράγκου και στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Α. Βγενόπουλος, φαίνεται ότι αυξάνει τις θέσεις του, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι το IRF αγόρασε έναντι 110 εκατ. ευρώ το 1,9% της Πειραιώς.

H Marfin πούλησε 5,366 εκατ. μετοχές στην τιμή των 20,50 ευρώ, αποκομίζοντας συνολικά, κεφάλαια ύψους 110 εκατ. ευρώ.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών διαμορφωνόταν στα 18,40 ευρώ.

Η Marfin Popular bank

Το νέο όνομα στην Κύπρο των υπό συγχώνευση τραπεζών θα είναι Marfin Popular bank, ωστόσο, το τελικό όνομα του νέου σχήματος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη όπως αναφέρθηκε σε τηλεδιάσκεψη με ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Το ενδιαφέρον των ξένων είναι σημαντικό πλέον για την νέα τράπεζα και δεν είναι τυχαίο ότι έως τώρα έχουν αποσταλεί στο management περίπου 230 συγχαρητήριες επιστολές.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.