ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθυστερήσεις προοιωνίζονται στην κοινή πλατφόρμα ΧΑ-ΧΑΚ

12:39 - 29 Σεπ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Παρασκήνιο αλλά και πιθανές καθυστερήσεις προκύπτουν, όπως φαίνεται, στη λειτουργία της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών ΧΑ και ΧΑΚ, αφού οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΧΑΚ, Α. Κλεάνθους για έναρξη μέσα στον Οκτώβριο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κυπριακού Συνδέσμου Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ).

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΥ, Χριστόδουλος Έλληνας, μιλώντας στο StockWatch χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του κ. Κλεάνθους και ζήτησε πιο προσεκτικά βήματα. "Έχοντας υπόψιν προβλήματα που παρουσιάστηκαν το 1999 σε σχέση με βεβιασμένη εφαρμογή νέων συστημάτων από το χρηματιστήριο που κατέληξαν στη συσσώρευση των γνωστών προβληματικών εγγράφων, ο Σύνδεσμος νιώθει την ευθύνη που το βαραίνει, αναφορικά με την μη επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων", σημείωσε.

"Αν όλα πάνε καλά μετά τις 10 Οκτωβρίου, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ημερομηνία. Πάντως δουλεύουμε ασταμάτητα και κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που απομένουν", απαντά ο πρόεδρος του ΧΑΚ.

Σημειώνεται ότι το δ.σ. του ΧΑ ενέκρινε πρόσφατα την απόκτηση της ιδιότητας του εξ΄ αποστάσεως μέλους από την Λαϊκή Χρηματιστηριακή ΕΠΕΥ ΛΙΜΙΤΕΔ, στο πλαίσιο της λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών.

Παράλληλα, ανάλογη ιδιότητα έχουν εξασφαλίσει και οι εταιρείες Ελληνική Τράπεζα, Atlantic Securities, CLR Securities, Mega Equity Financial Services και Sharelink Securities.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.