ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Διαψεύδει δάνειο 400 εκατ. στη Dubai Financial από Εγνατία

12:55 - 11 Οκτ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Διαψεύδεται από τη Marfin δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο "οι περίφημοι επενδυτές από το Ντουμπάι δεν επένδυσαν ούτε ένα δολάριο στη Marfin αλλά ελληνικότατα ευρώ που δανείστηκαν από μικρή ελληνική τράπεζα". Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, "ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν την Τράπεζα Εγνατία να έχει δανείσει το συγκεκριμένο ποσό των 400 εκατ. ευρώ από την πίσω πόρτα στους επενδυτές από το Ντουμπάι".
Η Marfin απαντά πως η εταιρεία Dubai Financial που επένδυσε στη Marfin είναι εταιρεία που ανήκει στο κράτος του Ντουμπάι και όχι σε "επενδυτές από το Ντουμπάι", και προσθέτει κατηγορηματικά: "Ούτε η Εγνατία ούτε άλλη ελληνική τράπεζα έχει δανείσει χρήματα στη Dubai Financial για την πραγματοποίηση της επένδυσης στη Marfin".

"Και μόνον η αναφορά ότι η Εγνατία θα μπορούσε να δανείσει 400 εκατ. ευρώ σε έναν δανειζόμενο υποδηλοί παντελή άγνοια της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, συνεπώς η προσπάθεια του συντάκτη να επικαλεσθεί δήθεν ''προβληματισμούς έγκυρων τραπεζικών κύκλων και υψηλόβαθμων τραπεζικών παραγόντων που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους'' ακυρώνεται εκ της λογικής", καταλήγει η ανακοίνωση.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.