ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμο Δ.Σ. στη Λαϊκή και το παρασκήνιο των αντιδράσεων

13:49 - 23 Οκτ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Εντείνονται οι διεργασίες στην διαδικασία της τριπλής συγχώνευσης μεταξύ Λαϊκής, Marfin και Εγνατίας, αφού μια ημέρα πριν τη γενική συνέλευση το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Η τωρινή διοίκηση της Λαϊκής και οι ισχυροί μέτοχοι της περνούν στην αντεπίθεση παρουσιάζοντας το πόρισμα που αφορά τις δραστηριότητες της προηγούμενης διοίκησης υπό τον κ. Λαζαρίδη στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου.

Το πόρισμα αυτό το οποίο θα περιλαμβάνει αιχμές κατά ορισμένες κυπριακές πηγές προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας κ. Λαζαρίδης σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο έχει στείλει επιστολή στην οποία αναφέρεται στους λόγους της κόντρας με τον κ. Α. Βγενόπουλο της Marfin.

Παράλληλα ομάδα μικρομετόχων επιχειρεί να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό μετοχών ώστε να ζητήσει αναβολή της γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Βγενόπουλος φαίνεται να έχει εξετάσει το ενδεχόμενο της αναβολής της γενικής συνέλευσης όπως έχει ήδη αναφερθεί, ωστόσο όπως αναφέρουν ορισμένες πηγές, μια τέτοια κίνηση σε αυτή την φάση ίσως ήταν επικοινωνιακά λανθασμένη.

Οι μέτοχοι που αντιδρούν στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους ότι η σχέση ανταλλαγής δεν τους ευνοεί.

Ενδεχομένως το επιχείρημα αυτό να έχει μια βάση ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ποια είναι πλέον η αποτίμηση της Λαϊκής.

Λόγω της Marfin η μετοχή της Λαϊκής έχει σημειώσει κατακόρυφη άνοδο υπερκαλύπτοντας τις όποιες διαφορές στη σχέση ανταλλαγής.

Το σημερινό Δ.Σ. και η αυριανή ΓΣ είναι σημαντικές, ωστόσο ακόμη και αναβολή να υπάρξει δεν μπορεί να ανακοπεί το σχέδιο της τριπλής συγχώνευσης.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.