ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνική Ολυμπιακή: Συμφωνία TOUSA με δανειστές

16:52 - 24 Οκτ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Την τροποποίηση της ανακυκλούμενης πιστοληπτικής της διευκόλυνσης (revolving credit facility) της διεύθυνσης του ομίλου της Technical Olympic USA INC, της αμερικανικής θυγατρικής της Τεχνικής Ολυμπιακής, ανακοίνωσε η ελληνική εισηγμένη.
Κατά την ενημέρωση αυτή, η διεύθυνση της TOUSA ανέφερε ότι προήλθε σε συμφωνία με τους δανειστές της ώστε η υπάρχουσα μη εξασφαλισμένη ανακυκλούμενη πιστοληπτική διευκόλυνση (unsecured revolving credit facility) ύψους $800 εκατ. να μετατραπεί σε μία εξασφαλισμένη ανακυκλούμενη πιστοληπτική διευκόλυνση (secured revolving credit facility) ύψους $800 εκατ. που αυξάνει την τρέχουσα δανειοληπτική ικανότητα της εταιρείας και παρέχει πρόσθετη ρευστότητα σε μια pro-forma βάση. Δεν υπάρχουν αλλαγές στους υφιστάμενους όρους ή στο pricing της εταιρείας.

Η διαδικασία τροποποίησης ξεκίνησε λόγω μιας ουσιώδους δυσμενούς μεταβολής (material adverse change) σε μία από τις εγγυήτριες θυγατρικές της TOUSA η οποία έκανε την επένδυση της Εταιρείας στην κοινοπραξία με την Transeastern. H TOUSA ενημέρωσε σχετικά την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η TOUSA ανακοίνωσε επίσης ότι σε ενοποιημένη βάση οι παραγγελίες καθαρών πωλήσεων νέων σπιτιών (consolidated net sales orders), δηλαδή μετά την αφαίρεση των γενομένων ακυρώσεων, υποχώρησαν κατά 19% στα 1.470 σπίτια για το τρίτο τρίμηνο του 2006, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο που ήταν 1.821 σπίτια.

Οι παραγγελίες καθαρών πωλήσεων των κοινοπραξιών της εταιρείας υποχώρησαν κατά 86% στις 125 στο τρίτο τρίμηνο 2006, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο που είχε 871 καθαρές πωλήσεις. Σε ενοποιημένη βάση (δηλαδή μαζί με τις θυγατρικές της) το ποσοστό ακυρώσεων της TOUSA ήταν 33% για το τρίτο τρίμηνο του 2006 σε σχέση με το 20% του τρίτου τριμήνου του 2005. Το ποσοστό ακυρώσεων της TOUSA συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της και των κοινοπραξιών (combined cancellation rate) για το τρίτο τρίμηνο του 2006 ανήλθε σε 44% σε σχέση με το 18% του τρίτου τριμήνου του 2005.

Η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει μία επιβάρυνση δαπάνης προ φόρων της τάξης των $35 έως $48 εκατ. για το τρίτο τρίμηνο του 2006 που έχει σχέση με τις διαγραφές προκαταβολών γης (land deposit write-offs) και με τις δαπάνες απομείωσης παγίων (asset impairment charges), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επίπτωση της κοινοπραξίας Transeastern. Οι εκτιμήσεις αυτές βασίστηκαν σε επισκόπηση που είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η TOUSA επί του παρόντος προβαίνει σε αποτιμήσεις των δαπανών απομείωσης που σχετίζονται με την κοινοπραξία Transeastern και προβλέπει ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τις δαπάνες αυτές μαζί με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2006. Όπως δηλώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2006, μπορεί να απαιτηθεί μία προ φόρων έκτακτη χρέωση (μείωση του ενεργητικού) ύψους $141 εκατ. καθώς και μείωση των καθαρών κερδών κατά 89 εκατ. $, εάν η TOUSA καθορίσει ότι η επένδυσή της και τα εισπρακτέα της ποσά είναι προς απομείωση.

Στην περίπτωση αυτή, οι πιθανές επιπτώσεις στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής θα είναι ανάλογες, βάσει του ποσοστού 67% της συμμετοχής της στην TOUSA.

Η TOUSA θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2006 και θα ενημερώσει τους μετόχους της με νέα ανακοίνωσή της. 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.