ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Επιστροφή στα κέρδη το 9μηνο 2006

19:32 - 06 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν τα ενοποιημένα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη του ομίλου, ανερχόμενα σε 46,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 7,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, χάρις στην επιτυχή λειτουργία και διαχείριση του “The Mall Athens”, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης IFRS.

Επίσης, αύξηση σε ποσοστό 87% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development το 9μηνο του 2006, ο οποίος ανήλθε σε 93,4 εκατ. ευρώ, έναντι 49,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2005. Εξαιρουμένου του κύκλου εργασιών της εταιρείας Swissport LAMDA η οποία πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2005, η αύξηση του κύκλου εργασιών ανέρχεται στο 111%.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών προέρχεται κυρίως από τα έσοδα των Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων “The Mall Athens” και “Mediterranean Cosmos”, καθώς και από τις συνεχιζόμενες πωλήσεις κατοικιών του οικιστικού συγκροτήματος ΗΛΙΔΑ, στο Μαρούσι.

Η σημαντική βελτίωση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων σε σχέση με το 9μηνο 2005 κατά 54,2 εκατ. ευρώ, οφείλεται αφενός μεν στην επιτυχή λειτουργία και διαχείριση του “The Mall Athens” και “Mediterranean Cosmos” με πληρότητα 100% και 97,5% αντίστοιχα, αφετέρου δε στην υπεραξία  που προήλθε από την αναπροσαρμογή του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens” στην εύλογη αξία κατά €30 έκτα,. μετά την αφαίρεση του αναβαλλόμενου φόρου.

Θετική επίπτωση στα αποτελέσματα είχε επίσης η αναπροσαρμογή κατά  7 εκατ. ευρώ του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας EUROBANK Properties A.E.E.A.Π.

Επίσης, η μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα κατά 5,4 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστάθμισε σε ένα βαθμό την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 11,5 εκατ. τα οποία, με την ολοκλήρωση και λειτουργία των έργων, αποτελούν δαπάνη που επιβαρύνει τα αποτελέσματα και δεν κεφαλαιοποιούνται όπως κατά τη χρήση του 2005 και προγενέστερα.

 Η μητρική εταιρεία LAMDA Development παρουσίασε κέρδη ύψους 31,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5,3 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2005. Η σημαντική αύξηση των κερδών οφείλεται στην αντιστροφή πρόβλεψης για υποτίμηση ύψους 8,7 εκατ. ευρώ της αξίας της εταιρείας LAMDA Olympia Village, η οποία είχε πραγματοποιηθεί την 31/12/2003, ενώ η εν λόγω αντιστροφή πρόβλεψης δεν επηρεάζει τα ενοποιημένα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα, επίσης, έχουν επηρεαστεί θετικά κατά 4,7 εκατ. από την αναπροσαρμογή του τιμήματος για τη μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας EUROBANK Properties A.E.E.A.Π, ενώ έχουν επηρεαστεί αρνητικά κατά 4,5 εκατ. λόγω της πώλησης της μεταβίβασης της εταιρείας LAMDA Shipyards & Marine Services S.A. Σημειωτέον ότι η μεταβίβαση της ως άνω εταιρείας έγινε σε αξία μεγαλύτερη από την καθαρή της θέση με αποτέλεσμα να προκύψει συνολικό όφελος στα ενοποιημένα αποτελέσματα κατά   2,6 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.