ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τεχνική Ολυμπιακή: Αποπληρωμή των δανείων ζητά η Deutsche Bank

12:51 - 07 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Την επιστροφή των χρημάτων που της είχε δανείσει, ζήτησε η Deutsche Bank από την Technical Olympic (TOUSA) και τη θυγατρική της TOUSA Homes, όπως ανακοίνωσε η Τεχνική Ολυμπιακή, μητρική τους εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Deutsche Bank ζητούσε την καταβολή ποσών που οφείλονται σε συμφωνίες εγγυήσεων που είχαν συνάψει για τη χορήγηση δανείων στη μη ενοποιούμενη κοινοπραξία Transeastern. Η κοινοπραξία αυτή είχε δανειστεί 675 εκατ. δολάρια βάσει συμφωνιών δανεισμού. Οι παραπάνω συμφωνίες δανεισμού είναι εξασφαλισμένες από τα πάγια και μερίδια ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας Transeastern και δεν έχουν αντίκτυπο ή συνέπειες στην TOUSA και TOUSA Homes LP. Πέραν αυτών, κατ' εξαίρεση, οι δύο ως άνω εταιρείες έχουν δώσει εγγυήσεις στις παρακάτω δύο περιπτώσεις: πρώτον στην περίπτωση που δηλώσει αδυναμία η κοινοπραξία να προβούν αυτές στην αποπεράτωση των ημιτελών εργασιών ανέγερσης σπιτιών της κοινοπραξίας που ήταν σε εξέλιξη κατά την υπογραφή της σύμβασης την 1/8/2005 (completion guarantees) και δεύτερον στην περίπτωση που η κοινοπραξία υποπέσει στα αδικήματα της απάτης, κατάχρησης ή ανάλογης πράξης ή και σε περίπτωση που η κοινοπραξία υποβάλλει εθελοντικά αίτηση προστασίας πτώχευσης (carve-out guarantees).

Με τις επιστολές του, ο ως άνω εκπρόσωπος των δανειστών ισχυρίζεται ότι η κοινοπραξία έχει αποτύχει να συμμορφωθεί με ορισμένες από τις υποχρεώσεις της, σύμφωνα με τις συμφωνίες δανεισμού και τούτο είχε ως αποτέλεσμα, κατά την άποψή του, να λάβουν χώρα πολλαπλές ενδεχόμενες αθετήσεις υποχρεώσεων, οι οποίες δήθεν έχουν ενεργοποιήσει υποχρεώσεις των ως άνω εταιρειών, σύμφωνα με τις εγγυήσεις και ως εκ τούτου ζητάει από τις εταιρείες να καταβάλουν όλες τις εκκρεμείς υποχρεώσεις που απορρέουν από κάθε μία συμφωνία δανεισμού.

Η TOUSA και η TOUSA Homes δεν πιστεύουν ότι οι υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις ως άνω αναφερθείσες εγγυήσεις (completion guarantees και carve-out guarantees) έχουν γίνει απαιτητές διότι δεν συντρέχουν εν προκειμένω οι δύο ως άνω περιπτώσεις για τις οποίες έχουν εγγυηθεί. Περαιτέρω οι εταιρείες αυτές έχουν επισήμως αμφισβητήσει τους παραπάνω ισχυρισμούς και είναι σε συζητήσεις με τον εκπρόσωπο των δανειστριών τραπεζών και τους υπόλοιπους δανειστές σχετικά με αυτή την κατάσταση.

Περαιτέρω, η διεύθυνση του ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής ανακοινώνει ότι σε απάντηση της απαίτησης για πληρωμή στα πλαίσια συγκεκριμένων περιορισμένων εγγυήσεων που παρασχέθηκαν από την TOUSA σε σχέση με τη χρηματοδότηση της κοινοπραξίας Transeastern, πληροφόρησε τη Deutsche Bank Trust Company America, (Deutsche Bank), η οποία είναι ο Διοικητικός Εκπρόσωπος των δανειστών, ότι δεν πιστεύει ότι ενεργοποιήθηκαν οι υποχρεώσεις της σύμφωνα με αυτές τις Εγγυήσεις.

Η TOUSA έχει επισήμως αμφισβητήσει τον ισχυρισμό αυτό και βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Διοικητικό Εκπρόσωπο και τους δανειστές αναφορικά με αυτήν την κατάσταση.

Σε επιστολή της με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2006 προς τη Deutsche Bank, η TOUSA υποστήριξε ότι τα «προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κοινοπραξία Transeastern δεν έχουν προκληθεί από ενέργειες της TOUSA. Η επιστολή εξέθετε ότι τα προβλήματα της κοινοπραξίας Transeastern είναι η άμεση συνέπεια της, υψηλού δανεισμού, κεφαλαιακής δομής της συναλλαγής σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς, οι οποίες θα αποτελέσουν εμπόδιο στην επίτευξη από την Κοινοπραξία των εκτιμώμενων 3.500 με 4.000 ετήσιων παραδόσεων. Η επιστολή περαιτέρω εξέθετε ότι ο ισχυρισμός της Deutsche Bank ότι η TOUSA έχει υποχρέωση να αναλάβει χρηματοδοτικές πρωτοβουλίες για να σταθεροποιήσει τον δανειολήπτη δεν εμπεριέχεται ως όρος σε καμία από τις παρασχεθείσες εγγυήσεις.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου 2006, η TOUSA και οι δανειστές της Κοινοπραξίας συνεργάζονται με οικονομικούς συμβούλους για την εύρεση μίας συνολικής, για όλα τα αναμειγνυόμενα μέρη, λύσης, συμπεριλαμβανομένων της TOUSA, των δανειστών της Κοινοπραξίας και των τραπεζών (land bankers). Η διαδικασία αυτή προχωράει, αλλά δεν είναι ακόμα αρκετά πλήρης, ώστε να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία για μία εποικοδομητική ανάλυση μίας ενδεχόμενης λύσης στην κατάσταση αυτή ή για τον καθορισμό των ευθυνών της TOUSA, εάν υπάρχουν, στις παρασχεθείσες Εγγυήσεις.

"Σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε πλήρως σε οποιαδήποτε

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.