ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TOUSA: Φόβοι χρεοκοπίας προκαλούν sell off

10:47 - 08 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Βυθίστηκε η μετοχή της Technical Olympic USA (TOUSA) χθες το βράδυ στη Wall Street, καθώς όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι επενδυτές φοβούνται για ενδεχόμενη χρεοκοπία της εταιρείας, που είναι η αμερικανική θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Η μετοχή έχασε χθες πάνω από το 35% της αξίας της, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών.

Αφορμή για τις μαζικές ρευστοποιήσεις υπήρξε η επιστολή της Deutsche Bank, της τράπεζας που ηγείται των πιστωτών της κοινοπραξίας Transeastern, προς την TOUSA, με την οποία ζητά την καταβολή ποσών που οφείλονται σε συμφωνίες εγγυήσεων που είχαν συνάψει για τη χορήγηση δανείων στην κοινοπραξία.

Η ίδια η TOUSA, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, δεν πιστεύει ότι οι υποχρεώσεις της έχουν γίνει απαιτητές διότι δεν συντρέχουν οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει εγγυηθεί.

Πάντως, όπως εξηγούν ξένοι αναλυτές, η πορεία της μετοχής αλλά και των ομολόγων της TOUSA υπονοεί πως οι επενδυτές φοβούνται ότι η εταιρεία θα αναγκαστεί να «διασώσει» την κοινοπραξία, και να βρεθεί αντιμέτωπη ακόμα και με την πιθανότητα της χρεοκοπίας.

Ενδεικτικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι η απόδοση των ομολόγων της TOUSA, με λήξη το 2012, έφτασε στο 9,35%, την ώρα που οποιαδήποτε απόδοση υψηλότερη του 10% κατατάσσει τους τίτλους στην κατηγορία “distressed”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.