ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κέρδη 9μηνου που αναμένονται από ΕΤΕ, Marfin και ΤΤ

12:54 - 24 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένει η χρηματιστηριακή αγορά τα αποτελέσματα 9μήνου τριών σημαντικών τραπεζών, της Marfin στις 27 Νοεμβρίου, της Εθνικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στις 30 Νοεμβρίου.

Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη περί τα 780-790 εκατ. ευρώ, αυξημένα 47%-48%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση και πληροφορίες ότι τα κέρδη 9μήνου της Εθνικής θα υπερβούν τα 810 εκατ. ευρώ δεν αναμένεται να επιβεβαιωθούν, μόνο αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Τα έσοδα από τόκους και προμήθειες έχουν βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο, η τράπεζα εν μέρει επηρεάζεται από το κόστος της εθελουσίας σε θυγατρικές.

Η Εθνική θα εγγράψει κέρδη της Finansbank που αντιστοιχούν σε 45 ημέρες για το 46%. Πρακτικά αναμένεται να εγγράψει περίπου 30- 32 εκατ. ευρώ.  Με βάση ορισμένες πληροφορίες, τα κέρδη της Finansbank αναμένεται με βάση τη λογιστική απεικόνιση τους ως προς τα διεθνή λογιστικά πρότυπα να βελτιωθούν σε σχέση με τα τουρκικά λογιστικά πρότυπα.

Τα κέρδη της Marfin αναμένεται να διαμορφωθούν στα 78 εκατ. ευρώ, πλησιάζοντας τον ετήσιο στόχο που είχε θέσει η τράπεζα για το σύνολο της χρήσης.  Η κερδοφορία της Marfin προέρχεται από δραστηριότητες στη λιανική και κυρίως από την επενδυτική τραπεζική και βεβαίως από τη συμμετοχή κατ΄ αναλογία σε Λαϊκή και Εγνατία.  Τα δάνεια αυξάνονται με υψηλό ρυθμό το τελευταίο διάστημα και πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη μετακίνηση πελατών προς την Marfin ειδικά στα στεγαστικά.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη 100-104 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2006. Σημειώνεται ότι δεν έχει ανακοινωθεί 9μηνο του 2005 οπότε δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση.

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.