ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Λεπτομέρειες για πρόγραμμα stock options

18:16 - 29 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα stock options που αφορά σε εργαζομένους της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, με τη διανομή 702.000 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών, ονομαστικής αξίας 1,75 ευρώ η καθεμία, γνωστοποίησε η εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια.Η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών θα είναι τουλάχιστον 5 ευρώ έως 6 ευρώ.

Ειδικότερα, η ΕΧΑΕ στο πλαίσιο της ετήσιας εφαρμογής του εγκεκριμένου από τη Γενική Συνέλευση, Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης για την αγορά μετοχών της γνωστοποιεί τα εξής:

- Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος, όπως αυτό περιγράφεται κατωτέρω, οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία και στις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, που είναι δικαιούχοι Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς Μετοχών της Εταιρείας, καλούνται να δηλώσουν εγγράφως προς το Δ.Σ. της Εταιρείας την πρόθεσή τους να ασκήσουν εν όλω ή εν μέρει τα Δικαιώματά τους και να καταβάλουν σε μετρητά το τίμημα εντός του μηνός Νοεμβρίου 2006.

- Η προσφορά αυτή απευθύνεται, σε εργαζομένους της Εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, που πληρούν τα κριτήρια της παραγράφου γ) κατωτέρω και αφορά σε, συνολικά και κατ' ανώτατο όριο βάσει της ως άνω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, 702.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας (ή έως 1% του μετοχικού κεφαλαίου), ονομαστικής αξίας σήμερα 1,75 ευρώ η καθεμία, οι οποίες θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί το μήνα Δεκέμβριο των ετών 2006 και 2007, χωρίς τροποποίηση του καταστατικού της και χωρίς δικαίωμα προτίμησης των υφισταμένων κατά την έκδοση μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920. Αν η κάλυψη του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου δεν είναι πλήρης, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι το ποσό της κάλυψης. Ο ανωτέρω αριθμός μετοχών, καθώς και η τιμή απόκτησης ανά μετοχή, θα αναπροσαρμόζονται εκάστοτε με μαθηματικό τρόπο, εάν μεταβληθεί το μετοχικό κεφάλαιο, όπως π.χ. με έκδοση νέων μετοχών, δωρεάν ή με μετρητά ή εάν μεταβληθεί η ονομαστική αξία της μετοχής ή εάν συμβούν άλλα εταιρικά γεγονότα όπως συγχώνευση κ.λπ. Εάν συντρέξει τέτοια περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή του θα καθορίζει τη νέα αντιστοιχία μετοχών και τιμής διάθεσης ανά μετοχή.

- Με βάση το Πρόγραμμα (το οποίο καταρτίσθηκε βάσει της ως άνω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης), η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών θα είναι τουλάχιστον 5 ευρώ έως 6 ευρώ, θα προσδιορίζεται, δε, ανά έτος από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα είναι δικαία και ενιαία για το σύνολο των στελεχών τα οποία θα ορισθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο ότι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Για το τρέχον έτος η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, βάσει της από 17.4.2006 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ορίσθηκε να είναι 6 ευρώ. Ακολούθως, μετά την από 23.5.2006 απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων της Εταιρείας περί μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά 87.788.078,75 Ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής κατά 1,25 ευρώ και καταβολή του αντίστοιχου ποσού στους Μετόχους, το Διοικητικό Συμβούλιο με την από 17.7.2006 απόφασή του αναπροσάρμοσε την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (συνολικά 41.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας) από 6 ευρώ σε 4,75 ευρώ ανά μετοχή.

- Το Δ.Σ. της ΕΧΑΕ κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2006 θα προβεί με απόφασή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ανάλογα με τον αριθμό των δικαιωμάτων που θα έχουν ασκηθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικαιούχων, και με τον αριθμό των μετοχών για τις οποίες θα έχει καταβληθεί το τίμημα κατά το Νοέμβριο του 2006. Επίσης, το Δ.Σ. θα πιστοποιήσει την καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ώστε οι νέεςετοχές να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

- Αναφέρεται ότι κατά το έτος 2005 δεν εκδόθηκαν/παραχωρήθηκαν Δικαιώματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.