ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin FG: Διευκρινίσεις για placement σε Εγνατία, Λαϊκή

18:44 - 29 Νοε 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε 40,51% του μετοχικού κεφαλαίου της Εγνατίας Τράπεζας ανέρχεται η συμμετοχή της Marfin FG, μετά το πέρας της συνεδρίασης της 28 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει απαντητική επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Marfin προβαίνει σε αγορές μετοχών της Εγνατία Τράπεζα ΑΕ, όταν θεωρεί ότι οι τιμές είναι ελκυστικές, συνεχίζοντας το επενδυτικό της πρόγραμμα, δεδομένου ότι δεν δύναται προς το παρόν να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημόσιων Προτάσεων.

Τις μετοχές αυτές προτιθέμεθα, πριν την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων, να διαθέσουμε με διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή / και θεσμικούς επενδυτές, εφόσον καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφέρουσας τιμής προς όφελος των μετόχων μας, άλλως θα τις προσφέρουμε στην Δημόσια Πρόταση.
Eπίσης, στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως για τους ίδιους λόγους η Marfin προβαίνει σε αγορές μετοχών της Λαϊκής τις οποίες ομοίως προτίθεται, πριν την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων, να διαθέσει με διαδικασία ιδιωτικής τοποθέτησης σε στρατηγικούς ή / και θεσμικούς επενδυτές, εφόσον καταστεί δυνατή η επίτευξη συμφέρουσας τιμής προς όφελος των μετόχων μας, άλλως θα τις διατηρήσουμε στο χαρτοφυλάκιο της Marfin FG. 

Σημειώνεται ότι η αγορά των μετόχων της Εγνατία Τράπεζα ΑΕ συνάδει με την θετική γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin FG, αφού είτε εμείς είτε οι τυχόν αγοραστές αυτών προφανώς θα τις προσφέρουν στην Δημόσια Πρόταση.

Η δε αγορά των μετοχών του Προτείνοντος σε καμμία περίπτωση δεν αντιφάσκει με την ως άνω αξιολόγηση της Δημόσιας Προτάσεως, αφού, ακόμη και σε περίπτωση μη διαθέσεως αυτών πριν την επιτυχή ολοκλήρωση της, θα παραμείνουν προφανώς στο χαρτοφυλάκιο της ελεγχόμενης από τον Προτείνοντα πλέον Εταιρίας μας.

Οι ανωτέρω αγορές και η εφαρμογή της προαναφερθείσας στρατηγικής της Marfin FG γίνεται στα πλαίσια απόφασης της Εκτελεστικής μας Επιτροπής.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.