ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΧΑΕ: Στα 17,2 ευρώ ρίχνει το στόχο η UBS

12:13 - 05 Δεκ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχωρά η UBS. Ειδικότερα, ο οίκος θέτει τον πήχη στα 17,2 ευρώ από 18,45 ευρώ προηγουμένως και διατηρεί τη σύσταση αγοράς.

Η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της ΕΧΑΕ για μείωση των προμηθειών στο ΧΑ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της UBS, η κίνηση θα προκαλέσει απώλεια εσόδων ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, με τη μέγιστη δυνατή απώλεια κερδών να εντοπίζεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές μειώνουν τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της ΕΧΑΕ, κατά 2,5% για το 2006, 7,6% για το 2007 και 6% για το 2008.

Ομως, με τις νέες χαμηλότερες προμήθειες, η ΕΧΑΕ αναμένεται να "γλιτώσει" από τον ανταγωνισμό, έπειτα από τις αλλαγές της οδηγίας MiFId μετά το 2007. Στόχος ήταν, όπως σημειώνει η UBS, να πιεσθούν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στις συναλλαγές (θεματοφύλακες, ΥΠΟΙΚ), να μειώσουν τις προμήθειες επί των συναλλαγών.

Τέλος, ιδιαίτερη σημασία έχει η εκτίμηση της UBS πως οι προοπτικές του ΧΑ για το 2007 είναι θετικές. Το κλίμα αναμένεται να παραμείνει ισχυρό, λόγω της δυναμικής δραστηριότητας τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και στο δημόσιο τομέα, συντηρώντας την ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας. Επειτα και από τη μείωση των προμηθειών, οι όγκοι συναλλαγών στο ΧΑ αναμένεται να αυξηθούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.