ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπ. Καπράλος: Μέσα στον Ιανουάριο το σ/ν για την αγορά των μικρομεσαίων

14:31 - 12 Δεκ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να ψηφισθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία της νέας αγοράς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό δήλωσε στο «R» ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σπ. Καπράλος.

Σημειώνεται ότι η semi-regulated αγορά θα λειτουργήσει στα πρότυπα αντίστοιχων ξένων αγορών και σύμφωνα με τον κ. Καπράλο θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Στο μεταξύ χθες ο αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι από τον Ιανουάριο  θα αρχίσει τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων (options) σε μετοχές απελευθερώνοντας επίσης τις διαδικασίες δανεισμού τίτλων.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τους κανονισμούς, που αποσύρουν τον κανονισμό flat-tick επί των ανοιχτών πωλήσεων και εισαγάγει τον διμερή δανεισμό μετοχών, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο. Ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι το χρηματιστήριο θα επιμηκύνει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures, options) από μηνιαία σε συμβόλαια τρίμηνης λήξης προκειμένου να μειωθούν τα κόστη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΧΑ ανέφερε ότι από 2 Ιανουαρίου θα ισχύσουν οι αλλαγές στο shortselling, ενώ χαρακτήρισε θετικό το κλίμα για την ελληνική κεφαλαιαγορά.

Παράλληλα, ο κ. Καπράλος σημείωσε ότι μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2007, θα εισαχθούν στο ΧΑ τόσο η εταιρεία Κορρές όσο και η Aegean Airlines.


Αμαλία Κάτζου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.