ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vivartia: Προσφέρει υποστήριξη στην εκπόνηση ερευνητικού έργου

13:34 - 20 Δεκ 2006 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Με στόχο τη διασφάλιση της παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων, εκπονήθηκε ειδικό ερευνητικό έργο με τη συνεργασία της Δέλτα, του κλάδου γαλακτοκομικών και ποτών της Vivartia, της Δέλτα Βιομηχανίας παγωτού με την Εταιρία Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βιομηχανίας Τροφίμων και με τα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Με σκοπό την αναβάθμιση του ποιοτικού ελέγχου της παραγωγής των γαλακτοκομικών προϊόντων και την επίτευξη του ύψιστου επιπέδου ασφάλειας για τον καταναλωτή, η ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησε μια σημαντική επένδυση για τη δημιουργία του πρώτου, σε παγκόσμιο επίπεδο, Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Γαλακτοβιομηχανίας, το οποίο λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Αγ. Στέφανο Αττικής. Στόχος είναι 100% η ασφάλεια στα γαλακτομικά προϊόντα.

Ακόμη, η ΔΕΛΤΑ, συμμετείχε ενεργά στο τριετές πρόγραμμα τόσο με την αξιοποίηση των καινοτομικών εγκαταστάσεων του εργαστηρίου της, όσο όμως και με την πλήρη ενασχόληση της επιστημονικής της ομάδας σε όλα τα στάδια της έρευνας.

Τα πορίσματα της τριετούς έρευνας θα συμβάλλουν ώστε να αναπτύξει η βιομηχανία και να αξιολογήσει εργαλεία πρόβλεψης (μαθηματικά μοντέλα) για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της μικροβιολογικής ποιότητας και ασφάλειας των γαλακτομικών προϊόντων κατά την παραγωγή, συντήρηση και διανομή και εφαρμογή τους για τη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, οδηγούν στη δημιουργία ενός πλέγματος αναλύσεων κλασικών, αλλά και καινοτόμων μεθοδολογιών, τεχνολογίας DNA, με αποτέλεσμα την ταχύτερη, αλλά με μέγιστη ασφάλεια αποδέσμευση παρτίδων προς όφελος του καταναλωτή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.