ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wind: 500 εκατ. ευρώ την ερχόμενη 5ετία στη Forthnet αν…

16:00 - 29 Μαρ 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Wind: 500 εκατ. ευρώ την ερχόμενη 5ετία στη Forthnet αν…
Νέο πρόγραμμα σημαντικών επενδύσεων, ύψους 500 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2016 – 2020, με στόχο να αποκτήσει το 20% της συνολικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην Ελλάδα αναμένεται να υλοποιήσει η Wind Hellas αν εκπληρωθούν κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις.

«Ενδιαφερόμαστε για τη Forthnet, αλλά στη σωστή τιμή και υπό τις σωστές συνθήκες» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης, ενώ αντίστοιχη ήταν η τοποθέτησή του στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Cyta Ελλάδος. Ο ίδιος επισήμανε πως έχουν αλλάξει οι συνθήκες της αγοράς σε σχέση με το 2014, οπότε ενδιαφέρθηκαν αρχικά για τη Forthnet, της οποίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 33%.

Κατά τον κ. Ζαρκαλή, «η εξαγορά είναι Plan B γιατί προτιμούμε πράγματα που κάνουμε μόνοι μας». Όσο για την είσοδο της εταιρείας στον τομέα της παροχής περιεχομένου (συνδρομητική τηλεόραση) σχέδιο που θα εξυπηρετούσε η εξαγοράς της Forthnet, ο επικεφαλής της Wind τόνισε πως ετοιμάζεται σχετικό πλάνο σε συνεργασία με ξένους ειδικούς που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ν. Ζαρκαλής στις πρόσφατες μετοχικές αλλαγές στη Wind καθώς το αμερικανικό hedge fund GoldenTree (που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε μικρό ποσοστό) είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος με 25% στη μητρική εταιρεία. Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι η επίσης αμερικανική Anchorage με 17% ενώ το υπόλοιπο 48% είναι κατανεμημένο σε μικρότερα ποσοστά ελέγχου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.