ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TΟUSA: Η λύση που προτείνει στους δανειστές της Transeastern.

18:06 - 23 Ιαν 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η TΟUSA, (Technical Olympic USA, Inc.,) θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε συνομιλίες διακανονισμού με τους εκπροσώπους των δανειστών του κύριου και του ενδιάμεσου δανείου (senior and mezzanine debt) της κοινοπραξίας Transeastern.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στα πλαίσια των συνομιλιών, η TOUSA έχει προτείνει μια λύση, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την πραγματοποίηση από μέρους της μιας σημαντικής επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία και μετρητά στην κοινοπραξία ή σε κάποια ξεχωριστή εταιρεία η οποία θα αγοράσει μέρος ή το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με την εταιρία, το σκεπτικό της πρότασης είναι είτε η κοινοπραξία, είτε ο διάδοχος του συνόλου ή μέρους των περιουσιακών της στοιχείων να αποτελέσουν θυγατρική της TOUSA, είτε σε ποσοστό 100% είτε σε πλειοψηφικό ποσοστό.

Επίσης, με βάση την πρόταση, η κοινοπραξία, ή η εταιρεία που θα την διαδεχθεί θα διαθέσει μέρος των ταμειακών της ροών για την εξυπηρέτηση του ενδιάμεσου δανείου.

Στο σκεπτικό της πρότασης περιλαμβάνεται επίσης και η ολική αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του τρέχοντος κυρίως δανείου μέσα από την επαναχρηματοδότηση είτε της κοινοπραξίας, είτε της εταιρείας που θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της.

Επιπλέον, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, η TOUSA παραμένει δεσμευμένη στην από κοινού συνεργασία με τους δανειστές με στόχο την επίτευξη μιας αποδεκτής λύσης σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και η εταιρεία είναι πιθανό να μην μπορέσει να καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές ή τρίτα μέρη ή να μην εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγκρίσεις ή χρηματοδοτήσεις.

Η εταιρία υπογραμμίζει ακόμη ότι «και εάν επιτευχθεί συμβιβαστική λύση, η εταιρεία δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμά της, συμπεριλαμβανομένων των ταμειακών ή άλλων συνεισφορών που ενδεχομένως θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει προκειμένου να υλοποιήσει τους όρους του διακανονισμού εάν αυτός τελικά υπάρξει. Επιπρόσθετα, η TOUSA μπορεί να επιλέξει διαφορετικές στρατηγικές ή εναλλακτικές αναφορικά με την κοινοπραξία».

 

 

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.