ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε fast track τρεις επενδύσεις σε τουρισμό κι ενέργεια

08:22 - 13 Μαϊ 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε fast track τρεις επενδύσεις σε τουρισμό κι ενέργεια
Τρεις στρατηγικές επενδύσεις δύο στον τουρισμό και μία στις ΑΠΕ συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ και 500 θέσεων εργασίες εντάσσει σε διαδικασίες fast track η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής.

 Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία τουριστική επένδυση στην Ελούντα με πολυτελείς κατοικίες απο εταιρία που ήδη δραστηριοποιείται στην περιοχή( MIRUM), μία άλλη τουριστική επένδυση στην Κάρυστο και ενα φωτοβολταϊκό πάρκο προϋπολογισμού 380 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στην Κεντρική Ελλάδα.

 

Όπως αναφερει η εφημερίδα τα τρία επενδυτικά σχέδια βρίσκονται ένα βήμα πριν την υπαγωγή τους στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track (Ν. 3894/2010).

 

Η πρώτη τουριστική επένδυση είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ και η δεύτερη τουριστική επένδυση είναι ύψους 200 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της Αυγής, οι φάκελοι των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων βρίσκονται στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και θα οδεύσουν μετά από τις σχετικές εγκρίσεις για την τελική έγκριση, προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Αρμόδιος φορέας επί της διαδικασίας Στρατηγικών Επενδύσεων είναι ο Oργανισμός «Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.» στον οποίο τα επενδυτικά έργα τα οποία έχουν υποβληθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.