ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin Financial Group: Σχολιασμός δημοσιεύματος

11:00 - 06 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Διευκρινιστικές απαντήσεις δίνει με ανακοίνωσή της η Marfin Financial Group, μετά την επιστολή που δέχθηκε χθες από την Ε.Κ με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου για το συνολικό τίμημα πώλησης της συμμετοχής της εταιρείας στη Marfin Bank προς τη Marfin Popular Bank και την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η σύγκριση του συνολικού τιμήματος πώλησης της συμμετοχής της εταιρίας μας στη Marfin Bank προς τη Marfin Popular Bank με τα κέρδη και την καθαρή θέση / λογιστική αξία της Marfin Bank σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2005 είναι παραπλανητική. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα, προκαταρκτικά οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2006 το εν λόγω τίμημα αντιστοιχεί σε 2,1 φορές την καθαρή θέση και 12,7 φορές τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της Marfin Bank και της θυγατρικής της Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας σε δωδεκάμηνη βάση».

Όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 5 δισ. ευρώ, η Marfin Financial Group δίνει την ακόλουθη απάντηση: «Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά 5 δισ. ευρώ αποφασίσθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας κατά τη συνεδρίαση του της 10ης Ιανουαρίου 2006 με τη παρουσία και σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των μεγαλυτέρων μετόχων του Ομίλου που συμμετέχουν σε αυτό. Η εν λόγω αύξηση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα τεθεί στην Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα συγκληθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 2006. Ουδέποτε παρουσιάσθηκε η αύξηση σαν«κλεισμένη δουλειά», αλλά έχουμε πει κατ επανάληψη, ότι η υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, θα κρίνει, χωρίς νομικές δεσμεύσεις, και την αξιοπιστία του».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει ως «ανακριβή» την αναφορά του δημοσιεύματος σε «κοινοπραξία τραπεζών», η οποίαθα αφορά την αύξηση κεφαλαίου της Εταιρίας και διευκρινίζει ότι «η απάντηση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρίας σε ερώτηση για το κατά πόσον ο προβλεπόμενος δανεισμός της Εταιρίας κατά 10 δισ. ευρώ θα γινόταν από τη Marfin Popular Bank ήταν ότι η Marfin Investment Group θα αναζητήσει αυτά τα κεφάλαια από κοινοπραξία τραπεζών του εξωτερικού».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.