ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wyndham, Βιοχάλκο και Zeus International αλλάζουν το Μεταξουργείο

10:23 - 05 Οκτ 2016 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Wyndham, Βιοχάλκο και Zeus International αλλάζουν το Μεταξουργείο
Ένα κτήριο που για χρόνια παρέμενε κλειστό στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο «ντύνεται στα καλά» του κι ετοιμάζεται να γίνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο.
Το κτήριο ιδιοκτησίας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ με τη σύμπραξη του Wyndham Group Hotel, μίας από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο και της εταιρίας Zeus International που δραστηριοποιείται στον τομέα της συμβουλευτικής του τουρισμού ανοίγει την 1η Δεκεμβρίου. Το ξενοδοχείο θα ονομάζεται  Wyndham Grand Athens και η επένδυση ολοκληρωτικής ανακαίνισης του θα ξεπεράσει στο σύνολό της τα 5 εκατομμύρια.
Πέρα από τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ που πλέον βλέπει ένα ακίνητο της, που απέκτησε πριν χρόνια, να αναβαθμίζεται, η Wyndham βλέπει το Μεταξουργείο ως βάση για την επέκτασή της στην Ελλάδα. Ο όμιλος έχει στην ομπρέλα του πάνω από 8.000 ξενοδοχεία διεθνώς, που προσφέρουν μια ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών, από time sharing, luxury αλλά κι μονάδες φτηνής διαμονής  ή ειδικές για θεματικό τουρισμό. Μόνο στην Τουρκία τα τελευταία 7 χρόνια έχει ανοίξει 50 μονάδες ενώ σχεδιάζει την επόμενη πενταετία να λειτουργήσει σε μεσαίες πόλεις της Τουρκίας άλλα 50.
Η Zeus International που ιδρύθηκε από το Χάρη Σιγανό, πρώην στέλεχος της Grecotel με μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια, προσφέρει εδώ και χρόνια υπηρεσίες συμβουλευτικής, οργάνωσης και κατασκευής σε ξενοδοχειακές μονάδες ενώ έχει στην ομπρέλα της 3 ξενοδοχεία στη Ρουμανία και Βουλγαρία. Στο «πορτοφόλιό» της έχει εντάξει και το σχέδιο επανεισόδου της αγοράς της περίφημης βίλας του Τσαουσέσκου που πλέον έχει γίνει ξενοδοχείο.
Τομή για την περιοχή
Η περιοχή του Μεταξουργείου, μετά την ανακαίνιση του Εθνικού Θεάτρου και του Αγίου Κωνσταντίνου, αυτή τη φορά με μια ιδιωτική επένδυση φωτίζεται κι αλλάζει πρόσωπο δημιουργώντας προοπτικές για την αναβάθμισή της όπως έχει γίνει σε πολλά σημεία μεγάλων αστικών κέντρων της Ευρώπης. Η μονάδα αναμένεται επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς θα απασχοληθούν άμεσα ή έμμεσα περισσότερα από 200 άτομα για την λειτουργία του ξενοδοχείου, τα οποία θα εκπαιδευτούν στα υψηλότερα πρότυπα της Wyndham.
Το Wyndham Grand Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, σταθμός Μεταξουργείο) θα διαθέτει 276 δωμάτια, 2.500τ.μ. χώρους για συνέδρια και εκδηλώσεις, καθιστώντας το ξενοδοχείο στις ισχυρές θέσεις του συνεδριακού τουρισμού στην Αθήνα. Ανάμεσα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, θα περιλαμβάνονται επίσης εστιατόριο, μπαρ, spa κι ένα εντυπωσιακό roof top μπαρ-εστιατόριο 450τ.μ.,με πισίνα καταρράκτη και θέα 360° σε όλη την Αθήνα μέχρι και τη θάλασσα.
Η θέση του ξενοδοχείου - μια ανάσα από τα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης- το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία της Wyndham Group Hotel αντικατοπτρίζεται μέσω του green policy που εφαρμόζεται στην κατασκευή, με χρήση eco friendly υλικών και led φωτισμού που συμβάλει στην κατά 30% εξοικονόμηση ενέργειας.  Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει αναλάβει η Zeus International, μία ελληνική εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ιδρύματα και οργανισμούς, καθώς και υπηρεσίες ανάπτυξης και management σε ξενοδοχεία, όντας ήδη υπεύθυνη για τη λειτουργία ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη.
Πολιτιστικός τουρισμός και συνέδρια
Το Wyndham Grand Athens θα αποτελέσει την αφετηρία δράσης και δυναμικής παρουσίας της και εντός Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι οι συντονισμένες ενέργειες από την έμπειρη ομάδα συνεργατών της Zeus International έχουν ήδη επιταχύνει τις εργασίες με αποτέλεσμα το άνοιγμα του ξενοδοχείου να έχει μεταφερθεί νωρίτερα, την 1η Δεκεμβρίου 2016, αντί για το 2017 που είχε αρχικά υπολογιστεί.  H μακροχρόνια εμπειρία της διοίκησης της Zeus International στην ανάπτυξη και διαχείριση αντίστοιχων ξενοδοχειακών έργων τα τελευταία 15 χρόνια, τα οποία ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ συνολικά, εξασφαλίζει τόσο την αρτιότητα του κατασκευαστικού αποτελέσματος όσο και την επιτυχή λειτουργία του.
Επιπλέον οι καταρτισμένοι και πολύπειροι αρχιτέκτονες και μηχανικοί της Zeus αποτελούν επιπλέον εχέγγυο επιτυχίας του τελικού αποτελέσματος, της αρτιότητας του έργου και ιδιαίτερης αισθητικής, όπως άλλωστε αντανακλάται και στο σύνολο των δραστηριοτήτων που εμπλέκεται η εταιρεία. Παράλληλα η μακρά πείρα της Zeus σε ανάλογα έργα με την παροχή εξειδικευμένης συμβουλευτικής αναμένεται να δώσει ώθηση στη λειτουργία του ξενοδοχείου.
 Ο Edwin Broers, Regional Vice President Central & Eastern Europe at Wyndham Hotel Group δήλωσε σχετικά: «Τα ξενοδοχεία Wyndham Grand κατέχουν εξέχουσα θέση σε μερικές από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου με ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά όπως η Σαγκάη, η Κωνσταντινούπολη, το Σικάγο και τώρα η Αθήνα. Οι συνεργάτες μας στη Zeus International με μεγάλη αφοσίωση υλοποιούν μια ιδιαίτερα εκτεταμένη ανακαίνιση θέτοντας νέες προδιαγραφές πολυτέλειας στην Αθήνα και μάλιστα νωρίτερα από τα αρχικά χρονικά περιθώρια».
Ο Χάρης Σιγανός, ιδρυτής της Zeus International, σημείωσε ότι: «Η νέα αυτή επένδυση θα προκαλέσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό ενώ παράλληλα, θα δώσει πνοή και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού. Η θέση του ξενοδοχείου, μια ανάσα από τα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης, το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές.
Στη Zeus International έχουμε ως βασική παράμετρο της λειτουργίας μας τη μέγιστη δυνατή ανάδειξη και αξιοποίηση της πολυετούς εμπειρίας των συνεργατών μας και εν προκειμένω της παγκοσμίου φήμης του Wyndham Hotel Group. Η συνεργασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση ενός έργου-ορόσημο για τον εθνικό τουρισμό καθώς το Wyndham Grand Athens αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες νέους τουρίστες, μέσω και της προβολής του προορισμού της Αθήνας στα περισσότερα από 45 εκατομμύρια μέλη του Wyndham Rewards loyalty program, και να αναβαθμίσει έτι περαιτέρω το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και το τουριστικό προϊόν γενικότερα. Οι προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται είναι μοναδικές και σίγουρα η συγκεκριμένη επένδυση θα αποτελέσει πόλο έλξης διεθνώς».
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.