ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον Απρίλιο η αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. στην M. F.G.

14:56 - 13 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στα μέσα, με τέλη Μαρτίου αναμένεται να συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin Financial Grοup για να αποφασίσει την άμεση υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ. Τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η αύξηση στην οποία θα συμμετάσχουν διεθνή funds, εφοπλιστές, τράπεζες και το Dubai Financial Group.

H χρονική διάρκεια κατά την οποία θα διεξαχθεί η αύξηση κεφαλαίου θα είναι πολύ περιορισμένη καθώς ως γνωστό δεν απευθύνεται σε μικροεπενδυτές αλλά σε μεγάλα διεθνή χαρτοφυλάκια.

Το Dubai μπορεί να εισφέρει έως και 2 δισ. ευρώ ή το 40% της αύξησης κεφαλαίου αν και στόχος είναι η συντριπτική πλειοψηφία να καλυφθεί από ξένους θεσμικούς.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα διεθνή funds θα μπορούν να συμμετάσχουν με ποσά της τάξης των 50 έως και 200 εκατ ευρώ και ανάλογα με την διεθνή ζήτηση θα διαμορφωθεί και το ποσοστό που θα καλύψει το Dubai.

Στόχος είναι το Dubai να καλύψει τουλάχιστον το 1 δισ. ευρώ επί συνόλου 5 δισ. ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί μετά την δημοσίευση του ισολογισμού χρήσης 2006 της Marfin Popular bank στις 20 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί Δ.Σ. της Marfin Financial Group για να οριστικοποιήσει τον χρόνο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης.

Η Γενική συνέλευση της Marfin Financial Group δεν πρέπει να συνδέεται με την έκτακτη γενική συνέλευση της Marfin Popular bank η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 ή 14 Μαρτίου.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η Γενική Συνέλευση της Marfin Financial Group να πραγματοποιηθεί μεταξύ 19 και 23 Μαρτίου.

Η Γενική Συνέλευση αφενός θα αποφασίσει την μετονομασία της Marfin Financial Group σε Marfin Investment Group αφετέρου θα αποφασίσει τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής της αύξησης κεφαλαίου μαμούθ 5 δισ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή η οποία έχει αμφισβητηθεί όσο καμιά για την δυνατότητα υλοποίησης της θα καλυφθεί από funds του εξωτερικού , θεσμικά χαρτοφυλάκια και το Dubai.

Με βάση την προεργασία που έχει υπάρξει η αύξηση κεφαλαίου θα καλυφθεί...

Π. Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.