ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερμό επειδόσιο στην συνάντηση Dubai - ΕΧΑΕ

18:03 - 15 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Παρ΄ ολίγο θερμό επεισόδιο να προκληθεί στις σχέσεις του Dubai investment και της ΕΧΑΕ ωστόσο επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του Dubai. Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της ΕΧΑΕ βρίσκονται στο Dubai συνοδεύοντας την υπουργό εξωτερικών κ Μπακογιάννη και πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ κ Ι. Γεωργάνας είχε κλείσει συνάντηση με εκπροσώπους του Dubai και ειδικά της Dubai Financial ώστε να συζητήσουν για θέμα που σχετίζονται με το χρηματιστήριο και γενικότερα τις συναλλαγές.

Όμως στην συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ άρχισε να παρουσιάζει τα επιχειρήματα της τράπεζας Πειραιώς όσον αφορά την συνεργασία με την Marfin.

Η πλευρά του Dubai αμέσως ανέφερε στον κ Γεωργάνα ο οποίος είναι και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Πειραιώς ότι δεν επιθυμούν διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό.

Ο κ  Γεωργάνας επέμενε στο θέμα της Πειραιώς και οι εκπρόσωποι του Dubai διέκοψαν αμέσως τις συζητήσεις.

Δημιουργήθηκε ένταση όταν ο κ Γεωργάνας μετά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων του Dubai ανέφερε ότι η ΕΧΑΕ δεν θα επιτρέψει εχθρικές πράξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο κ Γεωργάνας θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και  γνώστης των ισορροπιών στο σύστημα και  σίγουρα προσεκτικός διαπραγματευτής και  ως εκ τούτου θα γνώριζε να διαφυλάξει τον θεσμικό του ρόλο τον οποίο και τιμά αδιαμφισβήτητα.

 Πάντως η πλευρά του Dubai επιχειρεί να ρίξει τους  τόνους και δεν είναι τυχαίο ότι η τελική της ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Dubai

Η Dubai Financial, βασικός μέτοχος της Marfin Popular Bank, συναντήθηκεμε τον κ. Ι. Γεωργάνα, Πρόεδρο της EXAE, εταιρίας holding στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Ο κ. Γεωργάνας βρέθηκε στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο της αποστολής περισσότερων από 85 κορυφαίων ελλήνων επιχειρηματιών, που συνοδεύουν την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Για την πραγματοποίηση της συνάντησης μεσολάβησε κορυφαία εταιρία συμβούλων και ορκωτών λογιστών, με τη δηλωμένη πρόθεση εκ μέρους του Προέδρου της ΕΧΑΕ για την προσέγγιση των δύο μερών και τη συζήτηση, πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γεωργάνας συζήτησε εκτενώς σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση σε ότι αφορά τις προτάσεις για πιθανή συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με την Marfin Popular Bank.

Η Τράπεζα Πειραιώς προέβη πρόσφατα σε μια προληπτική και εχθρική πρόταση εξαγοράς προς την Marfin Popular Bank αφού έλαβε γνώση του γεγονότος ότι η Marfin Popular Bank σκόπευε να προχωρήσει σε προσφορά για την εξαγορά τόσο της Τράπεζας Κύπρου όσο και της Τράπεζας Πειραιώς.

Οκ. Sayanta Basu, Chief Executive Officer της Dubai Financial, δήλωσε:

«Θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι οι θέσεις μας ουδόλως έχουν αλλάξει και παραμένουμε στην απόφασή μας να απορρίψουμε την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας προς τη Διοίκηση και τους Μετόχους της Marfin Popular Bank, με στόχο τη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς στην περιοχή.

Η Dubai Financial και η μητρική της εταιρία Dubai Group παραμένουν πιστές στη δέσμευσή τους για μια μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, αναγνωρίζοντας ότι η Marfin Popular Bank, υπό την ισχυρή ηγεσία του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής».

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.