ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Marfin: Συντηρητικές οι εκτιμήσεις για τα κέρδη - Μέρισμα 0,31 ευρώ

11:22 - 20 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συντηρητικές θεωρεί τις προβλέψεις για τα κέρδη 2007-2009 η διοίκηση της Marfin καθώς ήδη από τα πρώτα στοιχεία του Ιανουαρίου προκύπτει ότι οι χορηγήσεις και οι καταθέσεις κινούνται με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Παράλληλα το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε την διανομή μερίσματος 0,31 ευρώ ανά μετοχή αλλά και να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση στις 12 Μαρτίου την απόρριψη της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς.

Η Marfin ανέθεσε στην Deutsche bank να εκπονήσει μελέτη για το αν και κατά πόσο είναι συμφέρουσα η δημόσια πρόταση της Πειραιώς κια κρίθηκε ότι "η δημόσια πρόταση της Πειραιώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή"

Παράλληλα ο πρόεδρος της Marfin κ Ba'alawy επισήμανε ότι οι  επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει στην Κύπρο η Marfin έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σημειώνεται ότι ο κ Ba'alawy και ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin κ Βγενόπουλος συναντήθηκαν στην Κύπρο με τον πρόεδρο της χώρας κ Παπαδόπουλο, τον διοικητή της Κεντρικής τράπεζας τον κ. Χριστοδούλου και τον αρχιεπίσκοπο της Κύπρου κ Χρυσόστομο.

Και με τους τρεις παράγοντες συζητήθηκε το θέμα της τράπεζας Κύπρου και της δημιουργίας εθνικού πρωταθλητή με την συγχώνευση Marfin και Κύπρου.

Παράλληλα η Marfin έκλεισε συμφωνία με τον όμιλο Λούη αποκτώντας το 64,3% της Hilton Λευκωσίας έναντι 52 εκατ ευρώ.

Η υπεραξία που θα αποκομίσει ο όμιλος Λούη εκτιμάται σε 15,6 εκατ ευρώ.

Παράλληλα υπό την προεδρία του S Ba'alawy προέδρου της Marfin Popularκαι του Dubai Group συνεδρίασε  το ΔΣ της Marfin στην Κύπρο ώστε να επικυρώσει τα αποτελέσματα του 2006 καθώς και να εγκρίνει το τελικό μέρισμα που ανήλθε στα 0,31 ευρώ ανά μετοχή.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.