ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμμετοχή της "ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ" στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την δημιουργία νέας μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο

18:30 - 22 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Η ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ AΕ, θυγατρική των ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ, όντας η πρώτη και μοναδική αυτήν την στιγμή ιδιωτική μονάδα παραγωγής ενέργειας από θερμικές πηγές, συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ για την χρηματοδότηση, κατασκευή και λειτουργία μονάδας συνδυασμένου κύκλου 400 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο (η μοναδική ελληνική συμμετοχή). Ο όμιλος των εταιρειών ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ ήδη από το 1998 έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην αγορά της παραγωγής ενέργειας αναπτύσσοντας τα πρώτα του αιολικά πάρκα, ενώ συνέχισε το 2004 το ευρύ επενδυτικό του πρόγραμμα στον χώρο των θερμικών εργοστασίων με την κατασκευή μονάδας 147 MW με καύσιμο το φυσικό αέριο. Η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου ανέρχεται ήδη σε 256 ΜW ενώ οι ολοκληρωμένες επενδύσεις υπερβαίνουν σε αξία τα 200 εκ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στρατηγικός στόχος του Ομίλου είναι η σημαντική και άμεση επέκταση των δραστηριοτήτων του στην θερμική ηλεκτροπαραγωγή είτε στα πλαίσια των διαγωνισμών του Διαχειριστή του Συστήματος είτε εκτός αυτών, στοχεύοντας στον πολλαπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος του μέσα στα επόμενα χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.