ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Π. Παναγόπουλος μιλάει στο "R"- Γιατί επενδύει στην Minoan Lines

14:21 - 26 Φεβ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
"H Attica Group είναι εταιρεία συμμετοχών και το καταστατικό της προβλέπει ότι μπορεί να επενδύει σε ομοειδείς εταιρείες του κλάδου". Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος της Attica Group και μεγαλομέτοχος των Μινωϊκών Γραμμών κ. Π. Παναγόπουλος με δηλώσεις του στο “R”.

 

Ο κ. Παναγόπουλος σχετικά με τα «σενάρια της επόμενης ημέρας στην ακτοπλοϊα», δηλώνει ότι, «αυτά θα πρέπει να λήξουν και να επέλθει επιτέλους σοβαρότητα». Ως προς το αν θα απαιτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι, « συντασσόμεθα με όλους τους μετόχους, είτε έχει κανείς δέκα μετοχές, είτε δέκα εκατομμύρια. Οι μέτοχοι εκπροσωπούνται από το διοικητικό συμβούλιο των Μινωϊκών Γραμμών».

Ο πρόεδρος της Attica Group δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την HellenicSeaways, λέγοντας ότι, «είμαστε διατεθειμένοι (για συνεργασία), αλλά δεν βλέπουμε ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά». Στο 22,25% διαμορφώνεται η συμμετοχή της Attica Group στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Attica Group κατέχει 15.781.380 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.
 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα κρητικής εφημερίδας, «οι «παράγοντες» των «Μινωικών Γραμμών», αν και μουδιασμένοι, βρίσκονται τώρα σε στάση αναμονής. Το μόνο που μπορούν πλέον να κάνουν είναι να περιμένουν την εκδήλωση των προθέσεων του κ. Παναγόπουλου, τόσο απέναντι στην εταιρεία, όσο και απέναντι στο σημερινό διοικητικό καθεστώς.
 
Το πιθανότερο, λένε όσοι ισχυρίζονται ότι τον γνωρίζουν, είναι πως ο κ. Παναγόπουλος, σε αυτή τη φάση και μέχρι την τακτική ετήσια γενική συνέλευση του Ιουνίου, δε θα επιδιώξει αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας. Δεν αποκλείεται βέβαια να ζητήσει ή να προκαλέσει τις παραιτήσεις ενός ή δυο σημερινών μελών του Δ.Σ. που έχουν ανοιχτά εκφραστεί εναντίον του, αλλά αυτό θεωρείται μάλλον δύσκολο».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.