ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα πρόταση από Marfin προς τους μετόχους μειοψηφίας της MFG

13:38 - 08 Μαρ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Νέα πρόταση , χωρίς αλλαγές στους οικονομικούς όρους στους μετόχους μειοψηφίας που ελέγχουν το 4,7% της Marfin Financial Group θέτει η Marfin popular bank.

Σημειώνεται όμως ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ της προσφοράς της Marfin και της τιμής της MFG στο χρηματιστήριο και έτσι και η νέα πρόταση δεν θα τύχει αποδοχής από τους μετόχους.

Συγκεκριμένα : Οι κάτοχοι των μετοχών της Marfin Financial Group, οι οποίες δεν αντηλλάγησαν στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης (από 19.9.2006), έχουν δικαίωμα εξόδου σε μετρητά ή σε είδος.

Το δικαίωμα αυτό συνίσταται εναλλακτικά: α) είτε πώληση και μεταβίβαση χρηματιστηριακά των μετοχών της Marfin Financial Group προς την Marfin Popular Bank ως Προτείνοντα, στην τιμή των 37,24 ευρώ ανά μετοχή με την εισαγωγή σχετικής εντολής στο σύστημα συναλλαγών του ΧΑ, ή -μέσω της Κοινής Πλατφόρμας– του ΧΑΚ και β) είτε ανταλλαγή κάθε μετοχής με 5,7570 νέες μετοχές του Προτείνοντος μέσω του Χειριστή του Λογαριασμού Αξιών στο Σ.Α.Τ., στον οποίον είναι καταχωρημένες οι μετοχές οι οποίες θα προσφέρονται σε ανταλλαγή. Η περίοδος εξάσκησης του δικαιώματος εξόδου λήγει την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2007. Ο συνολικός αριθμός μετοχών της Marfin Financial Group, που είναι δυνατόν κατ’ ανώτατον να προσφερθεί προς ανταλλαγή, ανέρχεται σε 2.598.353 και αντιστοιχεί στο ποσοστό 4,7%, το οποίο δεν είχε αποδεχθεί τη Δημόσια Πρόταση της Τράπεζας.
 
Περαιτέρω, οι κάτοχοι του υπολοίπου 17,80% των μετοχών της «Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.», οι οποίοι απεδέχθησαν την Ιδιωτική Πρόταση της Τράπεζας, που υποβλήθηκε για την απόκτηση μέχρι και του 19,79% των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) Α.Ε., τις οποίες δεν κατείχε η «Marfin Popular Bank Public κατά την 19.9.2006, θα δυνηθούν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία εντός της αυτής, με την άσκηση του δικαιώματος εξόδου των μετόχων της «Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών», προθεσμίας. Το αντάλλαγμα ανέρχεται σε 14,9962 νέες μετοχές της Τράπεζάς μας για κάθε μετοχή της «Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.». Η εν λόγω ανταλλαγή και μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε για πρακτικούς λόγους μέχρι την 27.12.2006, ημερομηνία εκδόσεως των νέων μετοχών, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των Δημοσίων Προτάσεων.

Η έγκριση των ψηφισμάτων αυτών θα επιτρέψει στην Τράπεζα να ολοκληρώσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδιασμού, που είχε αποφασισθεί από το Διοικητικό της Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 19.9.2006 και περιελάμβανε την υποβολή Δημοσίων Προτάσεων προς τους μετόχους «Marfin Financial Group A.E. Συμμετοχών» και τους μετόχους και ομολογιούχους δανειστές της «Εγνατία Τράπεζα Α.Ε.», καθώς και την υποβολή ιδιωτικών προτάσεων προς τους μετόχους μειοψηφίας της «Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) Α.Ε.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.