ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «θέλω» των ξένων επενδυτών «φέρνει» ο Prem Watsa (Fairfax)

08:11 - 20 Απρ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Τα «θέλω» των ξένων επενδυτών «φέρνει» ο Prem Watsa (Fairfax)
Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα ελληνικά δρώμενα οι ξένοι επενδυτές, ευρισκόμενοι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και της υλοποιήσης των επικείμενων μεταρρυθμίσεων που έχουν θέσει ως προϋπόθεση οι Θεσμοί.

Ωστόσο, ουσιαστικές λεπτομέρειες για το τι πρέπει να αλλάξει ριζικά η χώρα μας για να τραβήξει πάνω της το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, αναμένεται να δοθούν από τον επικεφαλής της Fairfax και μεγαλομέτοχο της Eurobank, Prem Watsa. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του reporter.gr, ο μεγαλοεπενδυτής, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην στην ετήσια γενική συνέλευση της Fairfax στο Τορόντο του Καναδά στις 21 Απριλίου, αναμένεται να βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα το προσεχές διάστημα -πιθανότατα μέσα στον Μάιο- ως προσκεκλημένος του ΣΕΒ

Θυμίζεται πως η τελευταία φορά που ο κ. Watsa έδωσε το «παρών» στην Ελλάδα, ήταν τον περσινό Ιανουάριο, μετά το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους κορυφαίους κυβερνητικούς υπουργούς. Ο επικεφαλής της Fairfax, είχε τότε εκφράσει τη στήριξή του στη χώρα μας, σημειώνοντας πως διαβλέπει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτήν, με απαραίτητη προϋπόθεση ωστόσο, να εφαρμόζονται κατά γράμμα οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να εξασφαλίζεται η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Παράλληλα, είχε γνωστοποιήσει την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες τόσο της οικονομίας όσο και του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας.

Να αναφέρουμε ότι η Fairfax, εκτός από τη Eurobank, την τελευταία δεκαετία, έχει εξαγοράσει την Grivalia Properties (πρώην Eurobank Properties), την Praktiker Hellas, το 80% της Eurolife Ασφαλιστικής ενώ έχει στην κατοχή της αξιοσημείωτα ποσοστά στον όμιλο Μυτηλιναίου, στον όμιλο Σαράντη και στην Jumbo, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Μάλιστα, όταν το 2015 γιόρταζε τα 30 της χρόνια, επέλεξε την Ελλάδα ως τον τόπο εκδήλωσης των «γενεθλίων» της, με τον κ. Watsa να τονίζει πως «θα έρθει και για την Ελλάδα η ώρα για... κέρδη!».

Αυτά τα κέρδη λοιπόν σε κάθε φάσμα της οικονομίας, αναμένει τόσο η ελληνική κοινωνία για να ανακουφιστεί, όσο και οι ξένοι επενδυτές ούτως ώστε να εμπιστευθούν τη χώρα μας και να τολμήσουν να δραστηριοποιηθούν ξανά σε αυτή. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι πως σύσσωμος ο επιχειρηματικός και επενδυτικός κόσμος που δηλώνει δυναμικά «παρών» στην Ελλάδα, αναμένει με ανυπομονησία την έλευση του ισχυρού άνδρα της Fairfax, για τις ιδέες του, το ειδικό του βάρος και για να διαπιστώσει αν έχει... παρεκκλίνει από τις προ διετίας αισιόδοξες δηλώσεις του.

Χάρης Αποστολόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 13:41 - 20 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.