ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιβάν Σαββίδης: Από τον ΠΑΟΚ στον ΟΛΘ-Τι ακολουθεί; Κύριο

08:11 - 25 Απρ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ιβάν Σαββίδης: Από τον ΠΑΟΚ στον ΟΛΘ-Τι ακολουθεί;
Η εξαγορά του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και ο Ιβάν Σαββίδης, αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό επενδυτικό βήμα για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα.

Ήταν Αύγουστος του 2012 όταν ο ομογενής επιχειρηματίας έγινε μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον υποδέχθηκαν με επιφυλακτικότητα. Πέντε χρόνια μετά, με την επένδυση στον ΟΛΘ, ο Ιβάν Σαββίδης αποδεικνύει ακόμα και στους πιο δύσπιστους πως ήρθε για να μείνει.

 

Εκτός από τον ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης έχει φυσικά κι άλλες δραστηριότητες στην Ελλάδα.

 

Από τον Φεβρουάριο του 2013 έχει αναλάβει τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης Μακεδονία Παλλάς με το μηνιαίο μίσθωμα να φτάνει τα 95.000 ευρώ.

 

Παράλληλα, από τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς κατέχει το 82% της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ που βρίσκεται στην Ξάνθη έχοντας κάνει μεγαλύτερη δεσμευτική προσφορά.

 

Ακολούθησε  το Παλιούρι στη Χαλκιδική (έκταση των 320 στρεμμάτων με το παλιό «Ξενία») αλλά και η Σουρωτή – η άλλοτε κοινοτική επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού- για την οποία μονομάχησε με την 3E και κέρδισε.

 

Τώρα μπαίνει στον ΟΛΘ και φυσικά όλοι περιμένουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.

 

Η απάντηση μάλλον δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολη. Η είσοδος στο χώρο των media είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, σε πρώτη φάση δεν έκατσε, αλλά θα έχουμε σύντομα εξελίξεις και εκεί σίγουρα θα τον δούμε και πάλι να πρωταγωνιστεί.

 

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ενδιαφέρον του για τον ΔΟΛ, αλλά και τον Πήγασο, που παραμένει ζωντανό.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 27 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.