ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χρυσή Βίζα»: Ήρθαν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ Κύριο

12:27 - 10 Ιουν 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
«Χρυσή Βίζα»: Ήρθαν επενδύσεις 1 δισ. ευρώ
Επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ έχει φέρει μέχρι στιγμής στη χώρα μας το πρόγραμμα χρυσής βίζας, δηλαδή της χορήγησης άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που επένδυσαν σε ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή»

Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος, το 2013, έως το τέλος του Απριλίου 2017 έχουν χορηγηθεί 1.684 άδειες παραμονής, εκ τον οποίων 701 σε Κινέζους και 357 σε Ρώσους.

Μόνο το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους έχουν χορηγηθεί 134 άδειες. Απαντώντας στην κριτική για το ελληνικό πρόγραμμα σε σύγκριση με το αντίστοιχο της Κύπρου υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, επεσήμανε ότι τα κατώτατο όριο για τη χορήγηση άδειας παραμονής στην Κύπρο είναι 2 εκατ. ευρώ και όχι 250.000 που ισχύει στην Ελλάδα, καθώς το κυπριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει και χορήγηση διαβατηρίου. Ο κ. Πιτσιόρλας απέδωσε την υστέρηση που παρουσιάζει το ελληνικό πρόγραμμα στο υπάρχον διαθέσιμο προϊόν δηλαδή στην περιορισμένη διάθεση ακινήτων.

Ο κ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε, επίσης, τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την έκδοση βίζας για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ξένων επενδυτών που θα επιτρέπει την ταχύτερη λήψη βιομετρικών στοιχείων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.