ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για Ελληνικό-Αμήχανη η κυβέρνηση

18:52 - 27 Σεπ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για Ελληνικό-Αμήχανη η κυβέρνηση
Παρά τις διαβεβαιώσεις πως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έπαιρνε την Τετάρτη μία οριστική απόφαση σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντίθετα, για ακόμη μία φορά η σχετική συζήτηση πήρε αναβολή (πιθανότατα) για την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτό που καλείται να αποφασίσει το ΚΑΣ είναι αν έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ωστόσο, με πλειοψηφία 11 έναντι 6 ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την έγκριση του ΣΟΑ (Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης) και της ΣΜΠΕ (Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά, ώστε να προηγηθεί συζήτηση σε αυτό για την κήρυξή του ως αρχαιολογικού χώρου, όπως ζητούσε με τη σημερινή του κινητοποίηση ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Να σημειώσουμε πως την νέα αναβολή -δεύτερη κατά σειρά- εισηγήθηκε η γενική γραμματέας του υπουργείου Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, που προΐσταται του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η κυβέρνηση βρίσκεται ασφαλώς σε δύσκολη θέση, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε αφήσει να φανεί πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και πως σε κάθε περίπτωση σήμερα το ΚΑΣ θα έπαιρνε επιτέλους κάποια απόφαση.

Το ίδιο φυσικά επιθυμούσε και το επενδυτικό σχήμα που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό και που βλέπει να μην έχει τέλος η καθυστέρηση στο να προχωρήσει η επένδυση.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:16 - 27 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.