ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε Olympia-VNK το 12,8% της Lamda, πράσινο φως για Ελληνικό Κύριο

19:52 - 21 Δεκ 2017 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Σε Olympia-VNK το 12,8% της Lamda, πράσινο φως για Ελληνικό
Ο Όμιλος Olympia από κοινού με την VNK Capital απέκτησαν, το 12,8% των μετοχών της Lamda Development, μέσω των σημερινών συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων Π. Γερμανού, από κοινού με την VNK Capital, μια εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών που ίδρυσαν τα αδέρφια Βασίλης και Νέλλη Κάτσου (Pharmathen) και στην οποία συμμετέχουν επίσης επιχειρηματικά κεφάλαια γνωστών οικογενειών (Κυριακόπουλου, Σαραντίτη, Λασκαρίδη κ.ά.), ανακοινώνουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development S.A. με ποσοστό 12,8% μέσω του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επένδυση της Voxcove Holdings στην εισηγμένη LAMDA DEVELOPMENT S.A., αφορά σε  τοποθέτηση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.

«Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. έχει επιδείξει ένα επιτυχημένο  ιστορικό επενδύσεων στην ελληνική αγορά. Η είσοδος του κοινού επενδυτικού οχήματος Voxcove Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA DEVELOPMENT S.A. την παρούσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει την πίστη των δύο εταιριών (VNK Capital και Olympia Group) στις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο μέσω πακέτου 10.227.206 τεμαχίων, στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ η συνολική αξία του πακέτου ανήλθε στα 55.226.912 ευρώ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του μετοχολογίου, η Consolidated Lamda Holdings του ομίλου Λάτση ελέγχει το 51,9% και η Blackstone το 16,61%.

Η εξέλιξη σχετίζεται άμεσα με την επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπτυξη του Ελληνικού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε σήμερα, παίρνοντας το πολυπόθητο «πράσινο φως». Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης εγκρίθηκε το τελικό κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας την επόμενη Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018 είναι ένα από τα προαπαιτούμενα του συμπληρωματικού μνημονίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:59 - 21 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.