ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Θήρας-Enterprise Greece για την προσέλκυση επενδυτών

15:56 - 04 Απρ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Θήρας-Enterprise Greece για την προσέλκυση επενδυτών
Πρωτόκολλο Συνεργασίας με στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου «Μαρίνα Μονόλιθου νήσου Θήρας» υπέγραψαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και η Enterprise Greece.

Οι δύο πλευρές θέλουν το έργο να ενταχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.), και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση. Οι στόχοι του πρωτοκόλλου επικεντρώνονται ειδικότερα στην κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία μαρίνας στη περιοχή Μονόλιθου της Θήρας, την επίλυση τυχόν βασικών αδειοδοτικών θεμάτων της επένδυσης πριν την εισαγωγή του έργου στη Δ.Ε.Σ.Ε., την εισαγωγή του φακέλου στη Δ.Ε.Σ.Ε. προς ένταξη στις διαδικασίες του Ν.3894/2010, καθώς και στη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους.

Επόμενο βήμα θα είναι η προσέλκυση επενδυτών και επιχειρηματιών για την ανάληψη κατασκευής και λειτουργίας του έργου και η αδειοδοτική ωρίμανση έως και την έκδοση του ανάλογου Προεδρικού Διατάγματος χωροθέτησης, καθώς και της ανάλογης ΑΕΠΟ.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, Ηλίας Πελέκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της υπογραφής του πρωτοκόλλου συνεργασίας σε εκοινή ανακοίνωσή τους επεσήμαν πως επιδίωξη των δύο φορέων είναι η βέλτιστη επιχειρηματική ωρίμανση του σχεδιαζόμενου έργου, η κατάρτιση επενδυτικού σχεδίου, το οποίο θα εξετάζει το σύνολο των παραμέτρων τεχνικής εφικτότητας και βιωσιμότητας του, θα αναλύει και θα τεκμηριώνει τις σχετικές παραδοχές, καθώς και το ανταποδοτικό όφελος στην τοπική και εθνική οικονομία, έτσι ώστε να καταστεί ελκυστικό το έργο προς την εγχώρια και διεθνή επενδυτική και επιχειρηματική κοινότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:59 - 04 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.