ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενόφος: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων

17:33 - 04 Απρ 2018 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ξενόφος: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων
Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων μέχρι τον Ιούνιο θα καθορίσει κατά πόσον η Ελλάδα θα επιτύχει τον μνημονιακό στόχο για άντληση δύο δισεκατομμυρίων από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, σε συνέντευξή του στο Reuters.

«Η περίοδος έως τον Ιούνιο είναι πολύ σημαντική, καθώς βασικά θα δείξει κατά πόσον ο στόχος των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ είναι εφικτός», δηλώνει στο διεθνές πρακτορείο ο κ. Ξενόφος.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο τελευταίο μνημόνιο, το ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και να παραχωρήσει το μερίδιό της από τη συμμετοχή της στα Ελληνικά Πετρέλαια.

O κ. Ξενόφος τόνισε ότι η μακρά διαδικασία αδειοδότησης από αρμόδια όργανα ανταγωνισμού της Ε.Ε. έχει προκαλέσει καθυστέρηση στη συμφωνία 480 εκατ. ευρώ για επέκταση  της παραχώρησης των αεροδρομίων για 20 χρόνια, μέχρι το 2046, που αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση ου ποσοστού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει ολοκληρωθούν αυτό τον μήνα, ανέφερε.

Στο μεταξύ, τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια», η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) του ομίλου Λάτση και το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσαν την εταιρεία ότι υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.