ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιγμα στις αερομεταφορές από Sciens

12:28 - 04 Μαϊ 2007 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στη σύναψη αρχικής, μη δεσμευτικής, συμφωνίας για την επένδυση περίπου 15 εκατ. ευρώ περίπου και την αντίστοιχη απόκτηση ποσοστού 50% του κεφαλαίου της εταιρείας Apollo Aviation Holdings Limited, η οποία εδρεύει στα νησιά Βερμούδες, προχώρησε η Sciens Διεθνής Συμμετοχών μέσω της θυγατρικής της Sciens International Holdings 2.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Sciens Διεθνής Συμμετοχών Α.Ε. μέσω της θυγατρικής της εταιρείας συμφώνησε, υπό την αίρεση της πλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων να αποκτήσει το 50% στην εταιρεία Apollo Aviation Holdings Limited, ενώ το υπόλοιπο 50% θα ανήκει στους προηγούμενους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της.

Η Apollo Aviation Holdings Limited δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων αεροσκαφών (κυρίως Airbus και Boeing) και συναφών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στη διαχείριση μισθωμένων αεροσκαφών. Η εταιρεία αυτή θα αποκτά, επισκευάζει, προωθεί και μεταβιβάζει εμπορικά και επιβατικά αεροσκάφη, μηχανές αεροσκαφών και άλλα συναφή ανταλλακτικά μέρη μέσω της δικής της εσωτερικής λειτουργίας που στηρίζεται σε ομάδα στελεχών με εξειδίκευση σε θέματα αγοραπωλησιών, προώθησης αεροπλάνων καθώς και χειρισμού των σχετικών νομικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.

 Επίσης η Apollo Aviation Holdings Limited στοχεύει σε μεταγενέστερο χρονικό ορίζοντα στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου χαρτοφυλακίου μισθώσεων μέσω του οποίου θα διαχειρίζεται ανάλογα περιουσιακά στοιχεία σε πιο μακροπρόθεσμη βάση.


Η πελατειακή βάση της Apollo Aviation Holdings Limited αναμένεται να περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρείες μεταφοράς επιβατών και φορτίων (συνήθως αερομεταφορείς 2ης και 3ης τάξης), καθώς επίσης φυσικά πρόσωπα-ιδιοκτήτες αεροπλάνων, εμπόρους και μισθωτές αεροσκαφών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αερομεταφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Apollo Aviation Holdings Limited θα διοικείται από την ομάδα των προηγούμενων ιδιοκτητών της, καθώς επίσης από μια ευρεία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών με γραφεία στην Ιρλανδία, Γαλλία και Η.Π.Α.. Θα πρέπει να σημειωθεί πως από το 2002 η ομάδα των προηγούμενων ιδιοκτητών της εταιρείας, έχοντας συνάψει συμφωνίες με εταιρείες σαν την US Airways, Airbus Asset Management, GECAS (General Electric Aviation Services) και Westjet, έχει επιτύχει σταθερά και σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα διαχειριζόμενη ένα ευρύ φάσμα περιουσιακών στοιχείων του χώρου των αερομεταφορών που ξεπερνούσε σε αξία τα Euro 100 εκ..


 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.