ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τέταρτο τρίμηνο της DEGIRO, το καλύτερο στην ιστορίας της

15:52 - 18 Φεβ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Το τέταρτο τρίμηνο της DEGIRO, το καλύτερο στην ιστορίας της
Το 2018, η DEGIRO πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 54.7 εκατομμυρίων ευρώ, 33% περισσότερα από το προηγούμενο έτος. Η δυνατότητα προσέλκυσης πελατών και παροχής πρόσβασης σε προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο με χαμηλό κόστος είναι οι κύριοι λόγοι για την καθημερινή αύξηση του αριθμού των πελατών και την επίτευξη αυτού του επιπέδου συναλλαγών.

 

Αποτελέσματα 2018 31/12/2018 31/12/2017  %Μεταβολές
Κύκλος Εργασιών 54.722.550€ 41.028.650€ + 33%
Αριθμός λογαριασμών 358.062 246.190 + 45%
Αριθμός συναλλαγών 17.410.940 14.736.660 +39%
  • Όγκος Εργασιών: Η DEGIRO πραγματοποίησε όγκο εργασιών 54.7 εκατομμύρια ευρώ, 33% περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.
  • Πελάτες: ο αριθμός των ενεργών λογαριασμών στο τέλος του έτους ξεπέρασε το επίπεδο των 350.000, σημειώνοντας αύξηση περισσότερων από 100.000 λογαριασμούς.
  • Συναλλαγές: ο συνολικός αριθμός των συναλλαγών σημείωσε ρεκόρ 17.4 εκατομμυρίων, 39% περισσότερες συγκριτικά με το 2017.
  • Αλλαγές στον οργανισμό: προσαρμογές και βελτιώσεις των εσωτερικών διαδικασιών με σκοπό την επίτευξη μίας ισχυρότερης δομής.
  • Διοικητικό Συμβούλιο: Ο Niels Klok, ιδρυτής της DEGIRO, αποσύρεται από τη θέση του CEO. Ο Andreas Holmberg αντικαθιστά τον Jasper Anderluh στη θέση του καινούριου CTO. 

Αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2018

 

Η DEGIRO διενήργησε αριθμό ρεκόρ, σε συναλλαγές για τους ιδιώτες επενδυτές το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Παρά το γεγονός αυτό, η DEGIRO διαπίστωσε πως οι επενδυτές έδειξαν το δισταγμό τους κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου. Η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit και τους δείκτες του οικονομικού κύκλου κάνει τους επενδυτές κάπως προσεκτικούς. Η DEGIRO αναμένει ότι η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για λίγο, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Το τέταρτο τρίμηνο ανοίχτηκαν 25.076 νέοι λογαριασμοί και διεκπεραιώθηκαν 4.604.587 συναλλαγές από ιδιώτες πελάτες. Εκτός από την έντονη αύξηση των Ολλανδών επενδυτών, η DEGIRO εξακολουθεί να παρατηρεί ισχυρή ανάπτυξη εκτός της εγχώριας αγοράς της.

 

Εστίαση στην εταιρική διακυβέρνηση

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η DEGIRO, συνεχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια,. Η ισχυρή ανάπτυξη των πελατών και ο αριθμός των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν, υποδεικνύουν ότι η DEGIRO έπρεπε να μεταβεί σε υψηλότερο επίπεδο οργανωτικής ωριμότητας. Αυτό έχει οδηγήσει σε ένα πιο επίσημο και αυστηρό σύστημα διακυβέρνησης, καθώς και σε μια σαφέστερη κατανομή καθηκόντων και ευθυνών. Αυτό ήταν απαραίτητο για την ενίσχυση της οργάνωσής μας, ώστε, να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη φάση ανάπτυξης.

 

Οι προσαρμογές στις εσωτερικές λειτουργίες και η εφαρμογή πολλών νέων νόμων και κανονισμών απαιτούσαν τη μέγιστη προσοχή μας το 2018.

 

Ωστόσο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η προσοχή μας είναι επίσης εστιασμένη στην εξυπηρέτηση των πελατών μας.

 

Αλλαγές στην Διοίκηση

 

Την 1η Ιανουαρίου του 2019 ο Andreas Holmberg ξεκίνησε ως CTO στη DEGIRO. Ο κ. Holmberg διαδέχθηκε τον Jasper Anderluh στο Διοικητικό Συμβούλιο. Ο κ. Anderluh συνεχίζει να εργάζεται εντός του οργανισμού ως Διευθυντής ΙΤ, εστιάζοντας σε πιο περίπλοκα ΙΤ projects. Ο ιδρυτής της DEGIRO, Niels Klok, δεν θα είναι πλέον πρόεδρος. Ο Esmond Berkhout (COO) έχει οριστεί προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της DEGIRO και αναλαμβάνει τις ευθύνες του κ. Klok.

 

Πέρυσι αποφασίστηκε επίσης η αντικατάσταση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου από ένα Εποπτικό Συμβούλιο. Η εγκατάσταση του Εποπτικού Συμβουλίου βρίσκεται τώρα σε προχωρημένο στάδιο με τον διορισμό των Ben Knüppe και Michael Enthoven. Ένα τρίτο μέλος αναμένεται να προσχωρήσει στο Εποπτικό Συμβούλιο στο άμεσο μέλλον.

 

Όλες αυτές οι αλλαγές σημειώνονται σε μια εσωτερική διαδικασία βελτίωσης προκειμένου να συνεχιστεί η υγιής και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Αυτό αναμένεται επίσης να επιτρέψει τη συνέχιση της εφαρμογής βελτιώσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.