ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψαθάς (ΘΕΚ-ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.): Στην DG Com η επένδυση στο Θριάσιο

09:27 - 24 Απρ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Ψαθάς (ΘΕΚ-ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.): Στην DG Com η επένδυση στο Θριάσιο
«Εάν η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κινηθεί γρήγορα και δώσει το «πράσινο» στην πρόταση για το Θριάσιο τότε σε λιγότερο από 24 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση ύψους 160 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων.»

Αυτό τόνισε ο Θάνος Ψαθάς διευθύνων σύμβουλος της ΘΕΚ Α.Ε και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ ΑΈ μιλώντας σε ειδική εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με την ευκαιρία συμμετοχής 13 ελληνικών εταιρειών logistics στη διεθνή έκθεση transport logistic που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου στο Μόναχο.

Η ανάπτυξη δε του Θριασίου, που σχεδιάζεται ήδη από τη δεκαετία του 1970 αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα, που σήμερα παράγει το 6% περίπου του ΑΕΠ ή το 9,5% συμπεριλαμβανομένων των ιδίων των υπηρεσιών logistics που παρέχονται εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις και απασχολεί σήμερα 200.000 εργαζόμενους ή το 4,7% του συνόλου των εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι σε έκταση 600 στρεμμάτων στο Θριάσιο Τ1 προτείνεται να δημιουργηθεί μια εγκατάσταση με 130.000 τ.μ. σε αποθήκες. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ψαθά η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει τρία στάδια ελέγχου του σχετικού φακέλου οπότε με δεδομένο ότι απαιτείται τουλάχιστον ένα τρίμηνο για κάθε φάση θα απαιτηθεί κατ΄ ελάχιστον ένα 9μηνο για τις εγκρίσεις από την ΕΕ, εκτός απροόπτων.  

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.