ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντίστροφη μέτρηση για το 2nd InvestGR Forum 2019

15:15 - 20 Μαϊ 2019 | ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Στην τελική ευθεία και υπό την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων θα διεξαχθεί στην Ελλάδα στις 11 Ιουνίου το 2nd InvestGR Forum 2019 στο ξενοδοχείο HILTON Αθήνας.

Το 2nd InvestGR Forum 2019 πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στόχος του 2nd InvestGR Forum 2019 είναι να αποτελέσει ένα χώρο διαλόγου ανάμεσα στα ανώτατα στελέχη των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα και τους σημαντικότερους πολιτικούς εταίρους της χώρας, με στόχο την καλύτερη αλληλοκατανόηση και ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.

Απώτερος σκοπός, η βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου και η ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού προορισμού για τις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Τα πάνελ συζητήσεων θα καλύψουν ευρύ φάσμα θεματικών, όπως οι ευρωεκλογές και ο απόηχός τους για την Ελλάδα και την Ε.Ε., οι επενδύσεις στον Τουρισμό και την Ψηφιακή Οικονομία, η σχέση αποτελεσματικού Κράτους και επενδύσεων, η εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, ενώ θα παρουσιαστεί και μια σημαντική έρευνα της IHS Markit Economics με προτάσεις στρατηγικής για την επιτάχυνση του οικονομικού μετασχηματισμού της Ελλάδας.

Στο ίδιο Forum, θα παρουσιαστεί έρευνα – βαρόμετρο της METRON ANALYSIS, με θέμα: «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;», συνοδευόμενη από αναλύσεις και συγκρίσεις με τα ευρήματα της ίδιας έρευνας στο 1st InvestGR Forum 2018. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με συνεντεύξεις 35 επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Τέλος, με την επιστημονική εποπτεία του Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Γιώργου Παγουλάτου, θα παρουσιαστεί ο «Δεκάλογος για τις ξένες επενδύσεις», με τις θέσεις και προτάσεις 40 επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα ως προς το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.